"Ticareti yapılan sadece uyuşturucu değil!
HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından uyuşturucu ile etkin mücadeleye dikkat çekmek için bir basın açıklaması düzenlendi.
HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanlığı, uyuşturucu ile etkin mücadelenin ehemmiyetine dikkat çekmek, uyuşturucu ile mücadelede ciddi adımların atılması ve farkındalık oluşturmak için 'Uyuşturucu Kullanma, Kullanılma!' 'Uyuşturucuya Dur Diyelim!' temalarıyla, konuya dikkat çekmek için basın açıklaması düzenlendi.
Basın açıklamasına HÜDA PAR Midyat İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Ensar Vakfı Midyat Temsilciliği Başkanı Abdürrahim Kaplan, Midyat Engelliler ile Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şükrü Baran, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Rıfat Direkçi, Midyat Gülistan Derneği yetkilisi, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Midyat Barış ve Kardeşlik Parkında düzenlenen basın açıklamasını HÜDA PAR Midyat Gençlik Kolları Başkanı Abdullah Said Teken okudu.
"Bu bataklığı kurutmak için mücadele edeceğiz"
Uyuşturucu illetinin toplum ve aile üzerindeki etki ve zararlarına değinen Teken, şu ifadelere yer verdi:
"Gün geçmiyor ki, ülkemizin herhangi bir yerinden gözü yaşlı bir anne veya yüreği yanık bir baba Yeşilay'ı arayıp bağımlı yavrusu için yardım istemesin! Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tuzaktan korumak, birinci ve en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. Yapılan araştırmalar uyuşturucu madde kullanım yaşının ilkokul dönemlerine kadar indiğini düşünecek olursak, durumun vahameti ve ciddiyeti daha iyi anlaşılacaktır. Gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı, evlatlarımızı tehdit eden, onların bedenlerini ve hayatlarını zehirleyenlere, büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız ve bu bataklığı kurutmak için mücadele edeceğiz.'
"Gençleri uyuşturucuya iten etkenlerin başında yetersiz ilgi geliyor"
Ailelerin, çocuklarına sahip çıkması gerektiği ve uyuşturucuya iten en önemli etkenin ebeveynlerin ilgisizliği olduğuna dikkat çeken Teken, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı.
"Gençlerimizi uyuşturucu kullanımına iten etkenlerin başında işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, sevgi eksikliği yer alıyor. Ailelerin ve gençlerin hayatını karartan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ülkemizde ne yazık ki her geçen gün artış göstermektedir. Madde bağımlılığının önüne geçmek için ciddi bir mücadele yürütülmesi, madde bağımlısı gençlerimize manevi destek ve dini eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte, yeni bir hayata adım atmaları için fırsat verilmesi gerekiyor. Uyuşturucu mafyasının tuzağına düşürülen gençlerimiz, bu şahıslar tarafından birer çete elemanı haline getirilmektedir. Çocuklarımız önce içiciliğe alıştırılıyor, ardından satıcı ve uyuşturucu baronlarının tetikçisi olup çıkıyor. Dün bir karıncanın canını dahi incitmeyen gençlerimiz, uyuşturucu baronlarının ağına düştükleri andan itibaren etraflarına korku salan birer çete elemanı haline dönüşüyorlar. "
"Gençlik, pozitif bilimlerin yanında manevi ve Kur 'ani iklimden geçmeli"
Açıklamanın devamında hükümete seslenen Teken, sadece polisiye tedbirler alınarak uyuşturucu ile mücadele edilemeyeceğini, bunun yanında gençlerin manevi olarak ta desteklenmesi gerektiği söyledi.
Teken, "Hükümet yetkilileri ve bu işle uğraşanlar, uyuşturucu istatistiklerini bir tarafa bırakıp bu işle etkin mücadele yöntemlerini aktifleştirmelidirler. Geleceğimizin, gençliğimize emanet edileceği unutulmamalıdır. Gençliğin, pozitif bilimlerin yanında manevi ve Kur 'ani bir iklimden de geçmesi gerekiyor. Türkiye'de paylaşılan istatistiklere göre en az bir kez uyuşturucu kullananların oranı yüzde 2,7 şeklindedir. Yani sayısı bir milyon 300 bindir. Bu işte tutuklananların sayısı ise 50 bin kişi olarak belirtilmektedir. Dünyada ise 180 milyon insan uyuşturucu kullanmaktadır. Bu artışın sebepleri ve bununla mücadele için yapılacaklar aslında hepimizin ortak meselesidir. Çünkü aynı hayatı, aynı ülkeyi, aynı sokakları paylaşıyoruz. Bizim hala gidilecek yolumuz, tükenmemiş umudumuz, gerçekleştirilecek ideallerimiz var. Aile eğitimi, okul temelli çalışmalar, tedavi, sivil toplum kapasitesini geliştirme ve medya kampanyaları bu hususta daha fazla yaygınlaştırılmalıdır." ifadelerini kullandı.
"Toplumun tüm kesimlerini duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz"
Bağımlılıkla mücadelenin tek bir kurum veya merciinin işi olmadığının altını çizen Teken, "Bağımlılıkla mücadele, tek bir kurum veya merciinin işi değildir. Üniversite, kamu, özel sektör ve sivil toplum gibi birçok paydaşın çabalarını ortaya koyması gerekir. Hür Gençlik olarak, geleceğimizi emin ellere teslim etmek isteyen ebeveynlerimize ve yetkililere sesleniyoruz! Bu sorun sadece Midyat'ın sorunu değil, Türkiye'nin ve bütün dünyanın sorunudur. Etkileri ve sonuçları itibariyle sadece kullanan bireylerin değil, bütün toplumun yara aldığı bir sorun haline gelmiştir. Uyuşturucu ile toplumsal bir mücadele içine girilerek, geleceğimizi kurtarma adına toplumun tüm kesimlerini duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz." dedi. (Süleyman Tunç-İLKHA)