• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Siyer Sınavı`nda dereceye girenlere ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat 2018 tarihinde düzenlenen Siyer Sınavı'nda dereceye giren 160 adaya Van'da düzenlenen programla çeşitli ödüller verildi.

Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Siyer Sınavı'nda dereceye giren adaylar ile yakınları katıldı. Hediyeler HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar ve STK'lar tarafından verildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Yusuf Türk, "Dünya hayatı ve ahiret hayatı bir kuşun iki kanadı gibidir. Bilindiği üzere kuş bir kanatla uçamaz, tek kanatla uçmaya çalışırsa sağlam olan kanadını da kırar. Resulullah (sav) bize kuşun iki kanadı gibi olan dünya ve ahiret hayatını nasıl yaşanacağını göstermiştir. "dedi.

"Allah'ı seviyorsanız bana tabi olun ki Allah da sizi sevsin"

"Eğer bizler O'nun dünya ve ahirete olan bakış açısını bilirsek ve O'nun yaşantısını kendi hayatımıza tatbik edersek o vakit bizler de kurtulacağız." diyen Türk, "Allah-u Teâlâ Al-i İmran Suresi'nin 31'inci ayet-i kerimesinde şöyle buyuruyor; "Ey Muhammed! De ki, 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tabi olun ki, Allah da sizi sevsin günahlarınızı bağışlasın. Şüphesiz Allah günahları bağışlayandır. Gafur ve Rahimdir." Allah'u Teâlâ burada kendi sevgisini Resulullah'a (sav) tabi olmaya bağlamıştır. Bir mü'min eğer Allah'ı sevdiğini itiraf ediyorsa ve Resulullah'ın (sav) hayatına tabi olmuyorsa o kimse Allah'ı sevmiyordur demektir. Allah'u Teâla'yı ne kadar sevdiğimizi Allah Resulü'ne (sav) ne kadar uyduğumuz ile öğrenebiliriz. Çünkü Resulullah'ın (sav) kutlu sireti bizim için çok önemlidir, bir zorunluluktur. Biz müminler felaha kavuşmak istiyorsak huzur bulmak istiyorsak Allah Resulü'nün siretine tabi olmamız lazım. O zaman göreceğiz ki felaha ermişiz. Allah'u Teâla bizleri O'nun kutlu siretini layığı ile takip edenlerden eylesin inşallah." şeklinde konuştu.

 "Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını amellerimizde tatbik etmemiz lazım"

Yarışmada umre ödülü kazanan Muazzez Kırıkkaya ise "O bizim hayatımızın rehberi. Allah'u Teala'nın "en güzel ahlak sahibi dediği insan." O'nun hayatını öğrenmemek çok büyük bir kayıp. Bu dünyada O'nu en güzel şekilde öğrenmek lazım, hayatını, sünnetini. Şu an ona o kadar çok muhtacız ki, hayatını bilmediğimiz için bu haldeyiz. Peygamber Efendimiz'in (sav) hayatını yaşamak ve öğrenmek lazım ve öğrendikten sonra asıl amele geçirip bunu yaymak lazım. Nasip olursa gelecek sene bütün halkımızın bu sınava girmelerini öneriyorum." ifadelerini kullandı. (Yunus Tuğrul-İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir