• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
Peygamber Sevdalılarından Batman`da "Her eve kitap" seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye'nin 30 ilinde düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında Batman'da da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Batman'da 15 Nisan'da organize edilecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği öncesi her eve Özkan Yaman'ın kaleme aldığı "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtılacağı açıklandı.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğiyle ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, etkinlik öncesi yapılan çalışmalarda her eve girecek şekilde "Peygamber'den (sav) Dersler (63 Hadis-i Şerif)" adlı kitap dağıtılacağını söyledi.

Aydın, "Peygamber Sevdalıları olarak inşallah bu yıl Nisan ayında Türkiye genelinde 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinlikleri adı altında 30 merkezde etkinlik yapacağız. Batman'da da 15 Nisan günü inşallah Otogar yanı Mevlit alanında etkinliğimizi düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimizden önce bazı çalışma ve faaliyetimiz olacak." dedi.

"Her Güne Binler Salavat"

Nisan ayının 1'i itibariyle salavat kampanyasını başlatacaklarını belirten Aydın, "Her Güne Binler Salavat seferberliğiyle inşallah salavatlar okuyacağız. 'Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama' etkinliğimize bir hafta kala inşallah Batman'ımızda ev ev dolaşarak bütün vatandaşlarımızın evlerine bir kitap hediyemiz olacak." diye konuştu.

"Okuma alışkanlığını geliştirebilirsek ne mutlu bize"

Okuma kültürünün zayıfladığı bu dönemde kitap okuma alışkanlığının sağlanmasını hedeflediklerini vurgulayan Aydın, "Çocuklarımızın ve halkımızın kitap okuması için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmekteyiz. Geçtiğimiz siyer sınavında yüzbinlerce kitap dağıtılmıştı. Bu sefer de ebeveynlerimizin, çocuklarıyla birlikte okuyacağı bir kitap hazırladık. Bizler, toplumumuzun eksik olduğu yanlarıyla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Kitap okuma alışkanlığımız neredeyse bitmiş durumda. Okuma alışkanlığını geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle okuyup kendi hayatlarında tatbik etmeleri için Peygamber Efendimiz ile ilgili kitapları seçiyoruz ki vatandaşlarımıza faydası olsun. Bir nebze de olsa kitap okuma alışkanlığını geliştirebilirsek ne mutlu bize." ifadelerini kullandı.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir