• DOLAR 32.51
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2425.024
  • ...
Gaziantep`te toplu kitap okuma etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te "Kütüphane Haftası" münasebetiyle Gaziantep Kent Konseyi öncülüğünde bir araya gelen gençler Düztepe Kitap Kafe'de buluşup kitap okudular.

Kitap okuma etkinliği ile ilgili gazetecilere bilgi veren Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Fikret Murat Tural, gençlerle kitap okuma etkinliğinde buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tural, Gaziantep genelinde tüm öğrencilere kitap sevgisini aşılama amacıyla kitap okuma etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, "Bizler, konsey olarak kitap okuma seferberliğine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek sosyal medyada, gerekse toplu ulaşım araçlarında gençleri kitapla buluşturmak için özel günler tertip ediyoruz. Düztepe semtinde oturan gençlerle bir araya geldik ve onların kitap kafelere yönelik fikir ve düşüncelerini öğrendik. Hem gençler hem de aileleri bu tarz kitap kafelerin yaygınlaştırılmasını istiyorlar. Belediyemizin hedefi de her semte bir kitap kafe açmak, gençlerin buralara gelerek vakit geçirmesine katkı sunmaktır." dedi.

"Kütüphane Haftası" dolayısıyla gençlerle toplu halde kitap okumak için bir araya geldiklerini belirten Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ercan Oğuz ise, şunları söyledi:

Türkiye'de okuma oranı düşük ve bu oranı yukarılara çekmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda hızlı okuma anlama eğitimleri düzenliyoruz. Gaziantep Kent Konseyinde kütüphane kurduk ve her hafta "Okuyorum" adıyla etkinlikler düzenliyoruz. Türkiye'de örneği olmayan "Alo Kitap Servisi" açtık, hastanelere kitap servisi yapıyoruz. Elimizden geldiğince bizler gençleri okumaya teşvik etmeye çalışıyoruz. Güçlü Türkiye için gelecek nesiller, daha çok okuyacak, daha çok yazacak, daha çok düşünecek." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir