• DOLAR 32.272
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2456.915
  • ...
Türkiye-AB Zirvesi sonrası Erdoğan`dan açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği'nin (AB) dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan'ın Varna kenti bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker arasında gerçekleştirilecek zirveye ev sahipliği yapıyor.

Erdoğan'nın konuşmasından satır başları:

Türkiye-AB Zirvesi vesilesi ile Varna'da bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Varna'da Avrupa Birliği kurum liderleri ile tekrar bir araya geldik.

Bu adımı bir an önce atalım, bunun üzerinde durduk. AB ile önceki görüşmelerde atılacak adımları tespit etmiştik. Türkiye'nin düzensiz göç başta olmak üzere sorumluluklarını yerine getirdiği malumdur. Zorlu dönemi geride bırakmayı umuyoruz.

Ülkemizdeki Suriyeliler için bu adım çok daha rahatlatıcı olacaktır. AB'nin bu ilgisi mültecileri rahatlatacaği gibi bizimde çalışmalarımızı hızlandıracaktır.

"TERÖRLE MÜCADELEDE GÜÇLÜ DESTEK BEKLİYORUZ"

Türkiye'nin, birçok terör örgütünün hedefinde yer aldığına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teröre karşı operasyonlarımız, sadece kendimizin ve Suriyelilerin güvenliğine değil, Avrupa'nın da güvenliğine katkı sağlamaktır. Biz, artık terörle mücadele gibi hassas konularda afaki ve haksız eleştiriler değil, güçlü destek bekliyoruz."

VİZE SERBESTİSİ

AB tarafına çalışmaların bir an önce tamamlanması gerektiğini söyledik. Bu siyasi bir mesele haline getirilmemeli. Gümrük birliğinin güncellemesi çalışmaları ile ilgili beklentilerimizi dile getirdik.

Türkiye hali hazırda bir çok terör örgütünün hedefinde yer alıyor. İçeride ve dışarıda mücadelemizi sürdürüyoruz.

Teröre karşı aldığımzı tedbirler ve operasyonlar gerekli olduğu sürece devam edecektir. Türkiye AB uzun süreli stratejik ortaklardır.

Türkiye bölgede kilit aktör, genç nüfusa sahip dinamik bir ülkedir. Görüş ve beklentilerimizi AB tarafına yazılı bir şekilde bugün ilettik. AB ile aramızdaki güvenin yeniden tesisinin ilk adımını bugün burada attığımızı umuyoruz. 'Bu adımı attık' demek yetersiz, somut olarak atmak gerekiyor. Gelin işbirliğimizi derinleştirelim.

ERDOĞAN'DAN AB ÜLKELERİNE ÇAĞRI

AB ülkelerine seslenen Erdoğan, "Gelin, ortak coğrafyamız olan Balkanlar'da istikrar ve refahın sağlanması yönünde birlikte çalışalım. Gelin, Suriye, Irak, Filistin, Kudüs, Yemen, Rohingya, Afrika gibi uluslararası konularda işbirliğimizi derinleştirelim. Gelin, güçlü, müreffeh ve istikrar abidesi Avrupa'yı hep birlikte inşa edelim." ded

Bu haberler de ilginizi çekebilir