• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
BDP`den Hükümete Teklif!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirtaş bunu bir şart olarak algılamayın dedi ve ekledi; `Biz hükümetle müzakereye hazırız. Ama yapacağız görüşme canlı canlı yayınlansın. Kime ne oluyor, kim ne istiyor bilinsin.` dedi.

Erdoğan`ın kendilerinden bahsederken ki üslubundan rahatsız olduklarını söyleyen Demirtaş; ``Bizimle ilgili yaklaşımı da sıkıntılıdır. Öncelikle bizimle konuşurken hareket ederek konuşmasınlar. Biz hiçbir şeyin uzantısı değiliz. Bizi halk seçti. Diyalog ortamı yaratılacaksa üsluplardan başlanarak yürünebilir.`` dedi

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş grubunun toplantısında konuştu.

İşte konuşmadan satır başları;

ULUDERE KATLİAMI

Tam 98 gün önce Roboski`de bir katliam yaşandı.Bugün bu konu Başbakan`ın gündeminde olmayabilir. Ama katliamın acısını yüreğinde hissedenler bu olayı unutmayacaktır. İki elimiz yakanızdadır. Onun hesabını vereceksiniz. Bu katliamın üstü örtülecek sanmayın. 98 gündür tek yetkili tutuklanmış değil. Ama tutuklu olan var. Uludere katliamında yaşamını yitirenlerin yakını tutuklu, belediye başkanları tutuklu...

Kimin için soruşturma yapıyorsunuz? Mağdurlar için mi sanıklar için mi? Peki dosya neden kapalı. Dosya halen gizli. 98 gündür tek bir doyurucu açıklama yapılmadı. Hükümet hala bu olayı hasır altı yapmaya çalışıyor. Genelkurmay Başkanlığından 1 aydır yazı bekleniyor. 50 metrelik yolu 1 aydır katedemediniz mi?

DARBE DENİLDİĞİNDE YARIM SAATE MECLİS`İ KUŞATABİLİYORSUNUZ

Birileri darbe yapalım dediğinde yarım saatte Meclis`i kuşatabiliyordunuz. İnsan Hakları Komisyonu bunun hesabını sormalı. Eğer hesap soramıyorsa istifa etmelidir.

Hükümet bu suçu örtmeye çalışıyor. Uludere`de yaşanan bu katliama tüm dünya sessiz kalsa da vicdanlarına mahkum olmuş durumdasınız. Sadece konuyu kapatmak isteyenler değil bunun hesabını sormayan mahkeme, savcı herkes bunun hesabını verecek.

CEZAEVLERİNDEKİ UYGULAMA KENAN EVREN`İN UYGULAMASIDIR

Adalet Bakanı`nın bu konuda yaptığı açıklamalar Uludere`den farklı değil. Hukuk yok, kanun yok, Türkiye`de politik çocuk tutuklu var. Cezaevlerini tıka basa doldurmuşlar. Uçakla bomba atanlara birşey yapan yok. Çocuklara taciz, tecavüz. Sonra sür çocukları Sincan`a.

Türkiye`de çocuklara uygulanan faşizan baskının herkes farkında. 10 kişilik hücereler 30 kişi insan doldurmuşlar. Nefes alamıyorlar. 24 saat kesintisiz işkence. Bu uygulama Kenan Evren`in uygulamasıdır. 12 Eylül`ün uygulamasıdır.

Ama bugün cezaevlerinde yaşananlar AKP`nin referandum yaptığı günlerde yaşanıyor. Türkiye cezaevlerinde hükümlüler işkence görüyor .Bu utançtır. Hükümetin, Adalet Bakanlığı`nın utancıdır.

BİZ HÜKÜMETLE DİYALOG KURMAYA HAZIRIZ

Neydi anlaşmazlık noktaları? Neydi? Biz müzakarenin zeminini oluşturmak üzere hükümetle diyalog kurmaya hazırırz. Ama yapacağımız görüşme canlı yayınlansın istiyoruz. Kim ne istiyor herkes bilsin.Buyursunlar görüşelim. Canlı canlı yayınlansın. Bunu bir şart olarak söylemiyorum. Ama canlı yayın olmayacaksa olmasın.

Şartlı değil. Bir yandan terörle mücadele ederim bir yandan da görüşürüm diyorsan kendini kandırısın. 20 yıllık paketleri gördük. BDP`nin bu konuda yaklaşımı nettir. Müzakereyi karşı tarafı zayıflatmak için kullanamazsınız. O masa güven ortamıdır. Hükümet ve müzakereye ciddi yaklaşılmalıdır.

BİZ HİÇBİR ŞEYİN UZANTISI DEĞİLİZ

Bizimle ilgili yaklaşımı da sıkıntılıdır. Öncelikle bizimle konuşurken hareket ederek konuşmasınlar. Biz hiçbir şeyin uzantısı değiliz. Bizi halk seçti. Biz kimseyi temsil etmiyoruz. Diyalog ortamı yaratılacaksa üsluplardan başlanarak yürünebilir. Hakeret ettiğin, incittiğin kişiyle nasıl konuşacaksın. Nezaketle blog kuracaksın. Biz buna hazırız. Bunun dışındaki yol ve yöntemler sadece süreci uzatacaktır.

Hükümet mesafe katetmek istiyorsa Nevruz gösterileri, yürüyüşlere engel olmayacak. Hükümetin ortaya koyduğu yaklaşım engelleyici oluyor. Hükümet istediği gibi halkı yönlendiremez.O nedenle tıpkı Nevruz gibi Amara yürüyüşü de haktır.İ nsanlar bu yürüşü gerçekleştirler. Bizde halkımızın yanında olacağız.

KAŞLA GÖZ ARASINDA ZAM YAPTILAR

 

Hükümet kaşla göz arasında TC`nin en büyük zammını da yapmış oldu. Aldığımız nefese bile zam gelecektir. Hükümet Çin`den sonra en çok büyüyen ikince ülke olduğunumuzu ilan ederken aradan zamları da geçiriverdi.

Zamların asıl nedeni cari açıktır. Şimdi hükümet ekonomik krizi önlemek için zam yapıyor olabilir ama külfetini yoksullar çekecek. Herşeye vergi ödüyoruz.Uyuyana kadar vergi ödüyoruz.


Bu haberler de ilginizi çekebilir