• DOLAR 32.573
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2432.524
  • ...
İpekyolu Devlet Hastanesi Hasta Kabulüne Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN-Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesine gelişinde İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ve hastane personeli tarafından karşılandı. Karaloğlu, hasta kabulüne başlayan poliklinikler, servisler, yoğun bakım ünitesi ve ameliyathanelerde incelemelerde bulundu. Hastanedeki eksikliklerin tamamlanmasını ve diğer hastanelerde görevli olan sağlık çalışanlarının geri dönmesini isteyen Vali Karaloğlu, İpekyolu Devlet Hastanesinin hizmete girmesiyle birlikte Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hasta yoğunluğunun azalacağını söyledi. 136 yatak kapasiteli hastanede ameliyat ve tüm polikliniklerde hizmet verilmesini isteyen Karaloğlu, vatandaşlara da hasta kabulüne başlayan İpekyolu Hastanesine gelmeleri çağrısında bulundu.

 

"İpekyolu Devlet Hastanesi'nde de Hem Poliklinik Hizmetleri Hem de Yataklı Hizmet Veriliyor"
Vali Karaloğlu, deprem sonrası sağlıkta verilen hizmetler ve 16 Nisan tarihinde hasta kabulüne başlayacak olan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nin durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaloğlu, "Van'da yaşanan depremlerden sonra sadece Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile uzun süre hizmet verdik. Bu hastanemiz de ihtiyacımıza cevap verdi. Ama şehrin dışına deprem dolayısıyla çıkan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde şehre dönmeye başladı. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemizin kapasitesi şu anda dolmuş durumda. Çok büyük bir yoğunluk var. O yoğunluğu azaltmaya çalışıyoruz. İpekyolu Devlet Hastanesi, poliklinik olarak hizmet vermeye devam ediyordu. Gezmiş olduğumuz ana bloktaki tamirat, tadilat işlemleri ve Sağlık Bakanlığımızın yapmış olduğu depremsel inceleme tamamlandı. Binanın kullanılabilecek olduğuna karar verildikten sonra, tamiratları tamamlandı ve artık İpekyolu Devlet Hastanesi'nde de hem poliklinik hizmetleri hem de yataklı hizmet verilmeye başlandı. Bugünden itibaren hastalarımızı yatırmaya başladık. Yani Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanemize bir alternatif oluştu." dedi.

 

"16 Nisan'da Hasta Kabulüne Başlayacak Tıp Fakültesi Hastanesine Vatandaşlar Ücretsiz Taşınacak"
"Üçüncü hastanemizi açmak için yoğun bir çalışma var. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi de en geç 16 Nisan'da hasta kabulüne başlayacak. Orası da polikliniklerini açmış. Ayakta tedaviye başlamıştı, 16 Nisan'da inşallah YYÜ Tıp Fakültesi Hastanemiz de yataklı hasta kabulüne başlayarak Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğunluğunu azaltmış olacak. Yeni Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi, üniversitemizin kampusu içerisinde kampus ile şehir arasında bir mesafe var. Üniversitemiz ilk üç ay, hastaları şehirden yeni hastaneye ücretsiz olarak taşıyacak. Artık şehrimiz yavaş yavaş normalleşiyor. Geri dönüşler hızlı bir şekilde devam ediyor. Biz de bu geri dönüşler paralelinde vatandaşa sunmuş olduğumuz hizmeti çeşitlendirmeye çalışıyoruz." diye konuştu. (Mahmut Aytekin -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir