• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Konya Valiliği`nden `Kartvizitli Fuhuş` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından yapılan 238. hafta basın açıklamasında dile getirilen, halkın büyük tepkisini çeken ve İlke Haber Ajansı`nda haberi yayımlanan Konya cadde ve sokaklarında fuhuş amaçlı bırakılan kartvizitlerle ilgili bir açıklama yapıldı.
 
Valilik, Kartvizit Basımı İle İlgili Önlemler Alınmıştır
Konya Valiliği`nden yapılan açıklamada, fuhuş amaçlı bastırılan kartvizitlerle ilgili önlemler alındığı belirtilerek, "Son zamanlarda İlimiz merkezi yerleşim yerlerinde üzerlerinde isimleri ve telefon numaraları yazılı kartvizitlerin sokaklara atıldığı ve bu durumun da kamuoyunu rahatsız ettiği görülmüştür. Bu konu ile ilgili Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde özel ekipler oluşturulmuştur. Büyükşehir Belediyesi ve Merkez ilçe Belediye Başkanlıkları ile iyi ve uyumlu bir şekilde çalışılarak, bu kartların cadde ve sokaklardan temizlettirilmesi sağlanmaktadır. Matbaacılar Odası esnafına kartvizitlerin bastırılmaması ile ilgili bilgilendirme yapılmış olup, oda esnafı da gerekli duyarlılığı göstermişlerdir. Ayrıca, ilimiz dışında da kartvizitlerin basımı ile ilgili de önlemler alınmıştır. Türk Ceza Kanununun, İnsan Ticareti ve Fuhuş başlıklı maddelerinde, kartvizitlerin dağıtımı ile ilgili suç tanımlaması bulunmadığından adli işlem yapılamamaktadır. Kartvizit basan ve dağıtan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 37.maddesinden (Çevreyi Rahatsız Etmek) idari işlem yapılmaktadır." denildi.
 
İşlemler ve Yargılamalar Devam Etmektedir
Kartvizitlerle ilgili yapılan işlemlerin sayısı verilen açıklamada, "Bu anlamda idari olarak; 2011 yılında 657 kişiye işlem yapılmış, 50 bin adet Kartvizit dağıtılmadan yakalanmıştır.
 
2012 yılında ise (3 Aylık) 419 kişiye işlem yapılmış, 19 bin 152 adet kartvizit dağıtılmadan yakalanmıştır.
 
Ayrıca adli olarak da; 2011 yılında gizli fuhuş yapıldığı tespit edilen 146 ev, 2012 yılında ise 44 ev mühürlenerek kapatılmıştır.
 
Suç işlemek ve fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurmak, fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin etmek, nitelikli yağma, tehdit, dolandırıcılık konusu ile ilgili yapılan planlı operasyonda; 11 adreste arama yapılmış ve aramalarda kartvizit basımında kullanılmak üzere 4 adet kaşe ile binlerce kartvizit, dağıtılmak üzere iken yakalanmış, neticesinde de 6 şahıs yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmiştir.
 
2012 yılında fuhuşla mücadele ve istismar ile ilgili toplam 35 adet adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 54 kişi şüpheli sıfatı ile adli mercilere sevk edilmiş, 15 şahıs tutuklanmış, 39 kişinin ise yargılamaları devam etmektedir.
 
Tüm kamuoyunu rahatsız eden bu konu ile ilgili kurumlar arasında iyi bir koordinasyon kurularak halkında desteği ile çalışmalarımız devam etmektedir.
 
Hassasiyet arz eden konu hakkında kamuoyunun doğru bilgi edinme hakkı bakımından açıklama yapılma ihtiyacı duyulmuştur" ifadelerine yer verildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir