• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
HÜDA PAR`dan fotoğraf sergisine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz ve beraberindeki partili heyet, Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Öğrenci Topluluğu'nun Mustazaflar Haftası münasebetiyle düzenlemiş olduğu "Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Merkez Kampüste Doğu Guta, Arakan başta olmak üzere dünya mazlumlarının içler acısı halinin gösterildiği sergiyi ziyarete gelen HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Durmaz ve beraberindeki heyeti, İslami Araştırmalar Topluluğu'na üye öğrenciler karşıladı.

Burada fotoğraf sergisini gezen Durmaz, duygularını sergide açılan duygu defterine yazdı.

Sergi gezisinin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla dünya mazlumlarını konu alan resim sergisini düzenleyen öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.

Durmaz, "Mustazaflar Haftası nedeniyle bu tür etkinlikler yapılıyor. 16-23 Mart arası Dünya Mustazaflar Haftası olarak idrak ediliyor. Bu günlerde mazlumların, mustazafların yaşadığı sıkıntılar dile getiriliyor. Özellikle dünya mazlumlarının duçar kaldığı zulümler fotoğraf kareleriyle yansıtılıyor. Bizlerde HÜDA PAR olarak bu tür etkinliklere gelip ziyaret ediyoruz." dedi.

"Mazlum ve Müslümanların yaşadığı zulümlerin sonu olmayacak mı?"

HÜDA PAR olarak her ortam ve platformda dünya mazlumlarının maruz kaldığı zulümleri dile getirdiklerini ve sesleri olmaya çalıştıklarını vurgulayan Durmaz, "Bugünde yaşadığımız çağda da dünya mazlumları, mustazafları zulümlere maruz kalıyorlar. Dünyanın birçok yerinde mazlum insanlar haksız, hukuksuz bir şekilde zulümlere uğruyorlar. Her tarafta kan ve gözyaşı var. Bunun sebepleri masaya yatırılmalı, Müslümanlar neden bu halde? Mazlum ve Müslüman insanların yaşadığı zulümlerin sonu olmayacak mı? Özellikle bunun konuşulması lazım." diye konuştu.

"Müslüman devletler aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakmalı"

Konuşmasının sonunda Durmaz, şunları söyledi: "Bugün yeryüzünde yaşadığımız zulümlerin sona ermesi için yapılması gerekenler vardır. Özellikle Müslümanların bir araya gelmesi, Müslüman devletlerin aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakması lazım ve bu ihtilafların bir kenara bıraktıktan sonra vahdet ve birlik içerisinde emperyalistlerin ortaya koymuş olduğu oyunları bozmaları gerekiyor. Zira bugün emperyalistlerin ortaya koymuş olduğu zulümler bozulmazsa Müslümanlar geçmiş yıllarda olduğu gibi, bugün ve gelecek yıllarda da zulümlere maruz kalacaklar. Yeryüzünün gerçek varisi olan mustazafların bu zulümlerden kurtulabilmesi için halkları Müslüman olan devletlerinde bu hassasiyetle hareket etmesi gerekiyor ki bugün yaşanılan zulümler son bulsun."

Batman Üniversitesi İslami Araştırmalar Öğrenci Topluluğu tarafından açılan "Doğu Guta, Arakan ve Dünya Mazlumları" konulu fotoğraf sergisi 20-25 Mart 2018 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. (M. Fatih Akgül-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir