• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Roma ve Bizans dönemine ait eserler ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Kurtalan ilçesi Gözpınar köyünde ikamet eden H.K. isimli şüphelinin ev ve eklentilerinde arama yapıldığı belirtildi.

Aramada; Roma ve Bizans dönemlerine ait 408 adet sikke, boğa heykeli ve tarihi objelerin ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince kültür ve tabiat varlığı kaçakçılığı yapıldığına dair elde edilen duyum üzerine; Kurtalan Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden 22 Mart 2018 tarihinde Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Kurtalan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Siirt ili Kurtalan ilçesi Gözpınar köyünde ikamet eden H.K. isimli şüphelinin ev ve eklentilerinde yapılan aramada; 408 adet Roma ve Bizans dönemlerine ait sikke, 37 adet tarihi obje,12 adet yüzük, 6 adet bilezik, bir adet erkek baş heykeli (35x25 santim ebadında ve 25 kilogram ağırlığında), bir adet (15x10 santim ebadında) boğa heykeli ele geçirilmiştir." denildi.

Şüpheli hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğinin kaydedildiği açıklamada, tarihi eserlerin incelenmek üzere Batman Müze Müdürlüğüne teslim edileceği ifade edildi. (Murat Orhan - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir