• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt`te Regaib Kandili ihya edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam âlemi olarak, halk arasında "üç aylar" diye isimlendirilen, rahmet, bereket ve mağfiret iklimine girmiş bulunduğumuzu ve manevi mevsime girişin habercisi olan Regaib Kandili dolayısıyla, Siirtli vatandaşlar ilk olarak ikindi vaktinde mezarlıklara akın ederek hayatını kaybeden yakınlarını ziyaret etti.

Yakınlarının mezarı başında Kur'an okuyup Allah'tan dua ve istiğfar talebinde bulunan Siirtli vatandaşlar, yatsı ezanıyla birlikte camilere giderek İl Müftülüğü tarafından düzenlenen kandil etkinliğine katıldı.

Merkez Abdulhakim Sancak Camii'nde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, ibadet edip dua etti.

Cami imamlarının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Kürtçe, Arapça, Türkçe okunan mevlit ve kasidelerle devam etti. Programda ayrıca ilahiler seslendirildi, salavatlar getirildi.

Okunan mevlidin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İl Müftü vekili Mehmet Şirin Ayral, bu gecenin önemine değinerek Allah'ın mağfireti ve rahmetinin bol olduğu bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Bu geceyi bol bol dua ederek, namaz kılarak, imkânları olanların muhtaçlara yardım ederek ve özellikle hastaları ziyaret ederek geçirilmesi gerektiğini ifade eden Ayral, şunları söyledi:

"Malumunuzdur, Ramazan'ın gölgesi üzerimize düşüyor. Bu geceki ve bundan sonra kutlayacağımız kandillerin bu kadar mübarek, bu kadar önemli olmalarının nedeni hiç şüphesiz bizlere Ramazan'ın müjdeleyicisi olmasından kaynaklanıyor. Çünkü 11 ayın sultanı Ramazan'dır.  Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: Eğer ümmetim Ramazan'ın değerini, kıymetini bilseydi bütün senenin Ramazan olmasını isterlerdi. Zira 11 ayın sultanı Ramazan'dır. Ona o kutsiyeti, o yüceliği veren Kur'an'dır. Bu gece Allah'ın rahmeti, mağfiretinin bol olduğu gecelerden bir tanesidir. Onun için bu geceyi idrak etmeye ve gereğini yerine getirmeye çalışacağız. Ne yapacağız? Bol bol tövbe istiğfarda bulunacağız, Kur'an okuyacağız, kazası olanlar kazalarını yerine getirmeye çalışacak. İmkânı olanlar fakirlerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışsın ve hastaları ziyaret edelim ki Allah'ın mağfiretine nail olalım."

Regaib Kandili dolayısıyla büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren Mehmet Değer, yaklaşık 2 bin kişinin sığacağı bir camiye katılımın az olmasından dolayı ise büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi. İnsanların giderek İslam'dan ve Kur'an'dan uzaklaştığını söyleyen Değer, "Bu mübarek gecede kendimize çeki düzen verip Allah'a dua etmemiz ve yardım dilememiz gerekir." dedi.

Kandil programı yapılan duanın ardından son buldu.

Cami çıkışı HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanlığı vatandaşa tatlı ikramında bulundu. (Murat Orhan- İLKHA)










































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir