• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Bursa, Türkiye`nin en büyük bilim fuarına hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleceğin bilim insanlarının yetiştirilmesi hedefiyle projelendirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), dünya çapında ses getirecek bir bilimsel etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda 7.`si Bursa`da gerçekleştirilecek olan ‘THY 7. Science Expo 2018`in 26 – 29 Nisan tarihlerinde, bilimseverlerle buluşacağını söyledi. Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın destekleri, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi`nin (BTM) ev sahipliğinde ‘Geleceğin Teknolojileri` ana temasıyla düzenlenecek ‘7. Science Expo 2018`, 4 gün boyunca Bursa TÜYAP Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilecek.

DÜNYA REKORU BURSA`DA KIRILMIŞTI

Geçen yılki ‘6. Bursa Bilim Şenliği`ni 175 bin kişinin ziyaret ettiğini, 78 bin 466 kişinin atölye çalışmalarına katıldığını ve şenlik kapsamında 3 bin 417 kişinin aynı anda yaptığı atölye çalışmalarıyla ‘Dünya Rekoru`nun Bursa`da kırıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, “THY sponsorluğunda gerçekleşecek olan ‘7. Science Expo 2018` kapsamında bu yıl 4.`sü düzenlenen proje yarışmasının teması ‘Geleceğin Teknolojileri` olarak belirlendi. Toplam 110.000 TL ödülün dağıtılacağı yarışmada ‘Çocuk Mucitler`, ‘Genç Mucitler`, ‘Usta Mucitler`, ‘İnsansız Hava Araçları`, ‘Drone`, ‘Mangala Turnuvası`, ‘Autodesk Tasarım ve Modelleme Yarışması` ile ‘Meslekler Yarışıyor` gibi 8 ayrı kategori bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) desteğiyle Türkiye genelindeki tüm okullarda proje yarışması çağrısı yapıldı. 81 ilden 570 başvuru alındı. Başvuruların son günü olan 30 Mart`a kadar da 1500`ü geçmesi öngörülüyor” diye konuştu.

“BİLİMSEL GÖSTERİLER, BİLİM SÖYLEŞİLERİ…”

Organizasyona, Polonya ‘Geleceğin Teknolojileri`, Fransa ‘Gastronomi`, İtalya ‘DNA`, Hollanda ‘Astronomi` ve Singapur ‘Havacılık` konularında atölye çalışmaları ve bilim gösterileriyle renk katacak. Bilim söyleşilerinin düzenleneceği programa ‘Eğitim Nobel`i olarak bilinen ‘Küresel Öğretmen Ödülü`nde son 10 finalist arasına kalan Nurten Akkuş da katılacak. Sanal gerçeklik ve simülatör uygulamaları üreten teknoloji firmaları ile robot, sanal gerçeklik ve simülasyon teknolojileri üreten firmalar da uçuş simülatörleriyle ‘Science Expo`ya renk katacak. Organizasyon süresince sahne ve organizasyon ekibinde görev alacak dev bir gönüllü ekibi oluşturuluyor. 1006 gönüllü üniversite öğrencilerinin başvurduğu arasında bilime meraklı 200 gönüllü görev alacak.

PROGRAMDA BU YIL

2012 yılından beri Merinos alanında yapılan etkinlik, 2017`de olduğu gibi bu yıl da TÜYAP Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilecek. Program kapsamında bu yıl 100 farklı atölye standında 150`e yakın bilim atölyesi yapılacak. 7. Turkish Airlines Science Expo`nun marka değeri arttı, Türkiye`nin yanı sıra dev kurum ve kuruluşlarından güçlü destek geldi. Autodesk firmasının sponsorluğunda tasarım ve modelleme yarışması yapılacak. Meslek lisesi öğrencileri arasında metal, elektrik, gastronomi, tekstil ve makine konularında proje tabanlı meslek yarışması gerçekleştirilecek. 8 farklı yarışma ile Türkiye`de bir ilk olma özelliği taşıyacak.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir