• DOLAR 32.578
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2448.142
  • ...
Din Köprüsünü Güçlendirmeliyiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bozdağ, din köprüsünün önemine değinerek, ``Din köprüsünü güçlendirmeliyiz. TBMM`de en son kabul edilen yasayla bu konuda önemli bir adım atıldı. Kur`an-ı Kerim`in ve Peygamber Efendimizin hayatının ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak olması bu köprünün en önemli adımlarından olmuştur`` diye konuştu.

Köprüleri güçlendirmek ve bu konuda hizmet etmek isteyen herkese destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

``Biz biliyoruz ki büyük Türkiye sadece hükümetlerin ortaya koyduğu icraatlarla tek başına kalıcı olarak ayakta duramaz. Ancak sivil toplumla ancak milletten aldığı destekle oluşmuş gönüllü teşekküllerin ortaya koyduğu fedakarlıklarla daha güçlü hale gelebiliriz. Bu anlamda önemli adımlar atıyoruz. 2008`de Yunus Emre Vakfı`nı kurduk. Alman, Fransız, İngiliz kültür merkezi var ama bir Türk kültür merkezi yok. Herkes kendi kültürünü anlatmak, kendi kültürüyle dünyayı buluşturmak için milyonlarca dolar harcarken maalesef bizim yoktu. Ancak sayın Başbakanımızın talimatıyla 25 ülkede Yunus Emre Türk Kültür merkezlerini hayata geçirdik. Bunları dünyanın her yanına yaymaya özen gösteriyoruz.``

RotaHaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir