• DOLAR 32.459
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2437.865
  • ...
"Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!"Kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-"Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!" kampanyasını başlatmak için İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yönetiminde tüm okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde katıldığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu.

 

Kampanyanın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala: "Bugün burada ülkemiz için büyük bir yara olan sigara içme vakasını bitirmek veya sigarayı bırakmaya niyetlenenlere yardımcı olmak için bu kampanyayı başlatıyoruz. Hep beraber el ele, omuz omuza sağlıklı bir hayat için bu çalışmayı sürdüreceğiz. Sigara, hepinizin malumu olduğu üzere hakikaten toplumumuzu yaralayan, hasta eden, kanser eden bir illettir. Biz de bu illetten inşallah kurtulacağız. Bugün davranışlarımızla da bunu göstereceğiz ve bundan sonraki çalışmalarla da sigara bırakma işlemini gerçekleştirme yolunda devam edeceğiz. Yolumuzu biliyorsunuz; sağlıklı bireyler için kesinlikle uyuşturucu, sigara gibi keyif verici maddelerden uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı bireyler, sağlıklı toplumlar oluşturmak gerekiyor. Haliyle sağlıklı toplumlar da son derece verimli olur. Hasta bir toplum olmak istemiyorsak acilen ve derhal sigarayı bırakmamız lazım. Bizim sloganımız :"Sigarayı Bırak, Yaşamaya Bak!" Bu ilke doğrultusunda inşallah söz vereceğiz ve bu sözümüzü de yerine getireceğiz.

 

Ben, kampanyamıza destek veren bütün arkadaşlarımı ve basınımızın çok değerli mensuplarını yürekten kutluyorum. Tüm sivil toplum örgütlerimizi, ilimizin kurum ve kuruluşlarını da sigara bırakma kampanyasına destek verme noktasında duyarlı olmaya davet ediyorum. Hepinize en kalbi saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum, son olarak tüm sigara içenlere sesleniyorum: "Unutmayın ki bizleri sizsiz bırakma hakkınız yok!" dedi.

 

Konuşmaların ardından kampanyaya katılan okul müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarının bazıları ceplerinde bulunan sigara paketlerini ve sigara kutularını yere atarak sigara bırakma noktasında ilk adamlarını attılar. Kampanya öncesinde birebir görüşmeler sonucunda bugüne kadar 62 kişinin bu kampanyaya katılarak sigara bıraktığı öğrenildi.(Ali Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir