• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Savaştan kaçarak yerleştiği Van`da gönüllü ders veriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1946 yılında çeşitli nedenlerden dolayı Van'ın Gevaş ilçesinden Suriye'nin Kamışlo şehrine yerleşen ve yaklaşık 4 yıl önce iç savaş nedeniyle tekrar Van'a dönen Mohammad Selim Halef, gönüllü olarak Kur'an kursu öğrencilerine Arapça ve hadis dersleri veriyor.

Şam Üniversitesi İslam Tarihi ve Edebiyat Fakültesi bölümünü mezunu Suriye vatandaşı Muhammed Selim Halef, öğrencileri ders vermenin mutluluğunu yaşıyor.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Erenkent Mahallesi'nde bulunan ve 4 yıl önce açılan İmam-ı Azam Erkek Kur'an Kursu'nda 4 yıldır gönüllü olarak öğretmenlik yapan Muhammed Selim Halef, 25 öğrenciye haftanın 7 günü ders veriyor.

Suriye savaşında bir oğlunun yanı sıra evi ve barkını da kaybettiğini ifade eden Halef, "Biz Suriye`de savaştan dolayı muhacir olarak Van'a geldik. Biz bu hicreti Allah-u Teâlâ ve Peygamber efendimiz için gerçekleştirdik. Biz buraya dinimizi muhafaza etmek ve kendimizi korumak için geldik. Türkiye de babalarımızın dedelerimizin vatanıdır. Yabancı bir yere gelmedik. Müslümanlar için hiç bir İslam ülkesi yabancı değildir; ne Türkiye ne Suriye ne de başka Müslüman ülkesi fark etmez. Hepsi biz Müslümanlar için vatandır."

Halef, Suriye'de zulmün son bulması ve Esed'in bir an önce gitmesi temennisinde bulundu.

"Elimizde ilim varsa bunu yaymak zorundayız"

Küçükken Gevaş ilçesinden Suriye'ye göç ettiklerini ve babasının , çocuklarının eğitimine çok önem verdiğini anlatan Halef, "Çocuklarımı alıp Van'a geldik okumaları için ve akrabalarımızla kalalım diye. Zamanında babalarımız buradan Suriye`ye göç etmişler. 4 senedir Van`dayız ve bu 4 yıl içerisinde Arapça dersi veriyorum. Allah'a şükür hem Arapçayı hem Kürtçeyi öğretebiliyorum. Burada (Kur'an kursunda) 25 öğrencimiz var. Hem ilahiyat öğrencilerine hem de imamlara ders veriyoruz. Şükürler olsun ki Allah-u Teâlâ bize bu konuda yardım etmiş ve bize güç vermiş ki küçük büyük herkese ders verebiliyoruz. Elimizde ilim varsa bunu yaymak zorundayız. İlmi bilen olarak ders verdiğimiz zaman Allah'ın, cennetin kapılarını bizlere açacağına inanıyorum."

Tefsir, hadis, fıkıh gibi dersler de verdiğini belirten Halef, öğrencilerin can kulağıyla kendisini dinlediğini ifade etti.

"Suriye'deki zulmün bitmesi için dua ediyoruz"

Mohammed Selim Halef'in Suriye'deki zulümden kaçarak Van'a yerleştiğini hatırlatan ve kendisinden memnun olduklarını ifade eden Cami İmamı Ubeydullah öner ise  Suriye'deki savaşı ve zulmün bitmesi için Allah'a dua ettiklerini belirtti.

İmam-ı Azam Derneği Başkanı Tayfun Dündar da Suriyeli ailelere sahip çıkılması gerektiğine dikkat çekti. (Yunus Tuğrul-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir