• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
TSK`dan haftalık bilgilendirme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TSK tarafından, 2-9 Mart 2018 tarihleri arasında ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlara ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Açıklamada, bu süre içerisinde PKK'ye yönelik Diyarbakır ve Mardin ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi.

Çok sayıda silah mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi

Yapılan operasyonlarda, 18 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 15 piyade tüfeği, Doçka uçaksavar makinalı tüfek, makinalı tüfek, keskin nişancı tüfeği, 2 av tüfeği, 70 tabanca, 3 Law silahı olmak üzere toplam 93 silah, 2 bin 972 muhtelif hafif silah mühimmatı, 35 el bombası, 14 roketatar mühimmatı, 10 roketatar sevk fişeği, 622 kilogram amonyum nitrat, 37 kilogram tahrip kalıbı, 400 gram C-4 patlayıcı, 4 fünye, 102 muhtelif şarjör, gece görüş gözlüğü, 2 el dürbünü, silah dürbünü, el telsizi ve EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 55 LPG tüp ele geçirildiği kaydedildi.

14 EYP'nin tespit edilerek imha edildiği kaydedilen açıklamada, 21 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Bu operasyonlarda bir askerin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, 2 askerin yaralandığı belirtildi.

Sınırdaki denetimler

Sınırda yapılan denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 858 kişinin yakalandığı ifade edilen açıklamada, alınan tedbirler ve yapılan operasyonlar sonucunda bin 320 kilogram uyuşturucu, 270 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği belirtildi.

Afrin operasyonu

Açıklamada, Afrin'e yönelik operasyona ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Harekât kapsamında, şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 3213 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 42 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 202 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 117 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir