• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İbrahim Kalın: Holokost benzeri felaketlere yol açılabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul'da düzenlenen "İslamofobi ile Mücadele: Kapsamlı ve Etkin Çözümlere Doğru" isimli çalıştaya katıldı.

Çalıştayda bir konuşma yapan Kalın, Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde İslam'a ve Müslümanlara yönelik düşmanca tavırlara dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

"Bizim öncelikle buna itiraz etmemiz gerekiyor"

Müslümanlara karşı yükselen aşırı sağcı, ırkçı, İslamofobik eğilimlerin, akımların, siyasi hareketlerin, söylemlerin arttığına dikkat çeken Kalın, bu eğilimlerin önemsizleştirildiğini, işlevsizleştirilmeye çalışıldığını ve normalleştirilmeye çalışıldığını söyledi.

Kalın, "Bizim öncelikle buna itiraz etmemiz gerekiyor. Bunun ciddi bir mesele olduğunu, tedbir alınmazsa, Avrupa'nın siyaseti ile STK'ları basını ile akademisi ve toplumsal kanaat önderleri ile dini liderleri ile buna karşı bir tavır alınmazsa bunun ilerde Holokost benzeri başka felaketlere yol açılabileceği tespitini bizim açık ve net bir şekilde yapmamız gerekir." uyarısında bulundu.

"İslam karşıtlığı söz konusu olduğunda hemen bir mutabakata vardıklarını görüyoruz."

İslam karşıtlığının söz konusu olması durumunda Batı'da sağ ve sol görüşlerin birleştiğini dikkati çeken Kalın, sözlerini şöyle bitirdi:

"İlginçtir normalde kendi içlerinde hiçbir konuda anlaşamayan sağ ve sol partiler, çevreler İslam karşıtlığı söz konusu olduğunda Müslüman toplumlara karşı birleşebiliyorlar. Amerika'da sağ ve sol siyaseti örneğin kürtaj konusunda, silah konusunda uzlaştırmanız neredeyse mümkün değildir. Ama İslam karşıtlığı söz konusu olduğunda sağ ve sol kesimlerin hemen bir mutabakata vardıklarını görüyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir