• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
100 gramlık mont ama su, ısı ve koku geçirmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Soğukla başa çıkmak için çok sayıda ürün geliştirildi. İnşaat malzemelerinden izolasyon ürünlerine, ısıtma sistemlerinden akıllı kumaşlara, yüksek teknolojili tekstillere uzanan bir yelpazede kış koşullarıyla daha iyi başa çıkmanın yolları çoğalıyor. Daha iyi izolasyon sağlayan sentetik veya işlenmiş doğal malzemeler, ısı kaybını en aza indirecek şekilde tasarlanıyor, geliştiriliyor. Evlerde, iş yerlerinde kullanılan yalıtım malzemelerinin yanında tekstil ürünlerinde de yüksek teknolojiden faydalanılıyor. Isı ve su geçirmeyen ancak çok hafif olan kumaşlar, malzemeler geliştiriliyor.

TERMOSTAT İLHAM OLDU

Son yılların dikkat çeken bir diğer buluşu ise akıllı ev termostatları.

Bir süredir evlerimizin, ‘kararında` ısıtılmasında kullanılır oldular. Bizim tercihlerimize göre evin sıcaklığını ayarlayıp sabitleyen bu termostatlar, ABD`li Ministry of Supply isimli firmaya ilham vermiş. Ministry of Supply, ev termostatından ilhamla tamamen farklı kategoride bir ürün geliştirmiş. Bu bir mont!

BOSTON`DA TASARLANDI

Kendi kendini ısıtan akıllı bir mont olan Mercury; su, ısı ve koku geçirmiyor. Ürünün tasarımcıları ABD`nin Boston kentinde yaşıyor. Kendi yaşadıkları zorluklardan yola çıkan ekip, bu montu geliştirmiş. Polyester ve poliüretandan üretilmiş olan Mercury`nin içinde ısıtmayı sağlayan unsurların ağırlığı sadece 100 gram. Yani giyen için son derece hafif ve rahat hareket etmesini sağlayacak bir monttan söz ediyoruz.

YAPAY ZEKA AYARLIYOR

USB bağlantısı ile şarj olan bir pilden enerjisini alan mont, kullanıcının durumuna göre ısısını ayarlayabiliyor. Bir cep telefonu aplikasyonu ile takip edilen ayarlar, montun sizi fazla ya da az ısıtmasını engelliyor. Manuel olarak ayarlanabildiği gibi bu ısı ayarları montun yapay zekasına da bırakılabiliyor. Zamanla tercihlerinizi öğrenen mont ısısını sizin istediğiniz orana getiriyor. Elbette mont ısısı sizin vücut ısınıza göre ayarlanıyor. Aktif olduğunuzda vücudunuz zaten yeterince sıcakken sizi daha da ısıtmaya çalışarak bunaltmıyor.

TELEFONU KABLOSUZ ŞARJ EDİYOR

Amazon Alexa`yı da destekleyen mont Mercury, telefonunuzu kablosuz olarak şarj ediyor. Ellerinizi ceplerine soktuğunuzda özel olarak ellerinizi ısıtıyor. Kapişonu takıp çıkarılabilen Mercury`nin pilinin dört buçuk saatlik ısıtma için yeterli olduğu belirtiliyor.

KASIMDA TESLİME BAŞLANACAK

Mercury, henüz internette satışa çıkmadı. Ürün için ön siparişler alınmaya başlandı. Bu yılın kasım ayında teslimine başlanması düşünülen siparişler için ödenecek bedel ise 195 dolar.

Kaynak İTO

Bu haberler de ilginizi çekebilir