• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
Çocuklara: Bitcoin ve Blockchain, dediğiniz zaman
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK, paydaşları olan üniversiteler, teknoloji transfer ofisleri, teknoparklar, bilim merkezleriyle birlikte, bilimi toplumun her katmanına ulaştırmak ve bilimle uğraşmayı teşvik etmek amacıyla "Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Programı" hazırlıklarına başladıklarına işaret ederek,

"Bu kapsamda her yıl 8-14 Mart arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası'nda üniversiteler, teknoparklar, teknoloji transfer ofisleri, bilim merkezlerinin TÜBİTAK'a yapacakları faaliyet odaklı etkinlik başvuruları değerlendirmeye tabi tutulacak ve uygun bulunan etkinlikler için TÜBİTAK tarafından destek verilecek. Böylece söz konusu program sayesinde Bilim ve Teknoloji Haftası'nda birçok ortamda bilimi, bilimle uğraşmayı teşvik eden faaliyetlerin toplumun her kesimiyle buluşması sağlanacak." diye konuştu.

ÇOCUKLARA: “BİTCOİN VE BLOCKCHAİN” DEDİĞİNİZ ZAMAN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Söz konusu haftada özellikle çocuk ve gençlerden başlayarak, bilginin ne kadar değerli olduğunun toplumun her kesimine anlatılması gerektiğinin altını çizen Mandal,

"Çocuklara, 'Bilgi çok değerli' dediğimizde belki çok zor anlıyorlar. 'Bilim' dediğiniz zaman belki bir kıvılcım haline geliyor ama hala tam değer görmüyor. Fakat Bitcoin, Blockchain (şifrelenmiş işlem takibi sağlayan dağıtım veri tabanı) dediğiniz zaman hemen ilgisi değişiyor. Esasında 'Ne var bu Bitcoin ve Blockchain'in arkasında?' diye baktığınızda, ne kadar çok bilgiye sahipseniz o kadar çok değer sahibi oluyorsunuz. Yani gelecekteki tüm süreçlerde başarılı olmanın, ülke olarak var olmanın en önemli faktörü, bilgiye önce sahip olmak." değerlendirmesinde bulundu.

Geçmişte bilginin çok daha farklı şekillerde üretildiğine işaret eden Mandal, şimdi ise bilginin katmanlı yapılar halinde oluştuğunu ve değer kazandığını söyledi. Nitelikli bilgi üretimi için kurumların ve hatta ülkelerin, rakipleriyle akıllıca iş birliği yapması gerektiğinin altını çizen Mandal, iş birliklerinin bilginin değerini artırdığını kaydetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir