• DOLAR 32.448
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2439.979
  • ...
"Çevre yolu yapılması Kızıltepe için hayati önemi sahiptir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Zahireciler Derneği, ilçede çevre yolunun yapılması için imza kampanyasını başlatmak için müracaatta bulundu.

İmza kampanyası için bir dilekçe ile kaymakamlığa müracaat ettiklerini ifade eden Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe'nin 300 bine yaklaşan nüfus yoğunluğu ve ticaretin geçiş güzergahı olması dolayısıyla araçların ilçenin ortasından geçtiğini söyledi.

Öter, "Tarihi İpek yolu, Ortadoğu ülkelerine ve doğu illerimize yük taşıyan ağır tonajlı TIR, kamyon ve diğer araçlar olmak üzere ortalama günde 6 ile 7 bin civarı araçların tek geçiş yoludur. Bu yol artık böylesine bir trafik yoğunluğunu taşımakta son derece yetersiz hale gelmiş olmanın yanı sıra geçiş yapan araçlar egzoz dumanlarıyla adeta insanlarımızı zehirlemekte ve yılda onlarca insanın araç tekerlekleri arasında ezilerek hayatlarını kaybetmelerine sebebiyet vermektedir." dedi.

Böylesine trafik yoğunluğu olan her yere çevre yolları yapıldığına dikkat çeken Öter, "Sivil toplum örgütleri olarak sürekli gündeme getirildi ancak mega ilçe olan Kızıltepe için hayati öneme sahip çevre yolunun yapılmasına yönelik ciddi herhangi bir adım atılamadı." diye belirtti.

Bu gün, Türkiye'de deniz altından tüp geçitler, dünyanın en büyük hava alanlarının yapıldığını ifade eden Öter, "Devletimiz Hükümetimiz Mardin'den, Kızıltepe'den bir çevre yolu esirgeyecek değildir. Bu konunun önem ve aciliyetinin Hükümet yetkililerimize tam anlamıyla iletilmediği kanaati oluşmaktadır.  Bu duruma acil dikkat çekmek amacıyla 12 ve 16 Mart tarihleri arası 5 gün boyunca dernek üyelerimizle ve gönüllü insanlarımızla birlikte imza toplayacağız. Bu konuda İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Odabaş'a bu gün resmi dilekçe ile bilgi verip, izin talebinde bulunduk. Toplanacak imzaları İlçe Kaymakamımıza, Sayın Valimize, AK Parti İl başkanımız sayın Nihat Eri'ye, Mardin Milletvekili sayın Ceyda Bölünmez ve Orhan Miroğlu'na, Ulaştırma Bakanımıza, Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz."

Mardin'e araştırma hastanesi yapılması taleplerine de değinen Öter, "Mardin ilimiz için önemli olan diğer bir ihtiyaçta araştırma hastanesini ekleyecektik çünkü büyükşehir olarak araştırma hastanesi olmayan tek il Mardin'dir. Fakat bu konuda geçende basında sayın Orhan Miroğlu açıklaması olduğu için bu talebi imza formundan çıkarttık. Başlamayı planladığımız imza kampanyasına tüm halkımızın destek vermesini bekliyoruz." İfadelerini kullandı. (Mehmet Aslan-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir