• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Suud İngiltere ile 65 milyar sterlinlik anlaşma yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bombaladığı Yemen'de yüzbinleri açlığa mahkûm eden, son olarak siyonist işgalcilere hava sahasını açan Suud Rejimi, sömürgeci Batı dünyası ile samimi ilişkiler kurmaya devam ediyor.

Suud Rejimi Veliaht Prensi Bin Selman'ın İngiltere ziyaretinde 65 milyar sterlinlik anlaşma imzalandı... Selman'ın kraliçe huzurunda "hazır ol" da beklediği fotoğraf karesi ise dikkat çekti.

Ziyarette, iki ülke arasında gelecek yıllara yayılacak yaklaşık 65 milyar sterlinlik dış ticaret ve yatırım hacmi hedefi üzerinde anlaşıldığı bildirildi. 

Bin Selman, Londra'da, İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth ile de bir araya geldi. Bin Selman'ın Elizabeth huzurunda hazır ol da beklediği fotoğraf karesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Bin Selman'ın İngiltere'ye gelişi her ne kadar Elizabeth tarafından kabul görse de bazı çevreler veliaht prensin Londra'ya gelişine tepki gösterdi. Bu anlamda "Savaşı Durdur Koalisyonu", Bin Selman'ı protesto etti.

Öte yandan İngiltere'nin Suudi'ye silah ihracatının 2015'den bu yana 4 milyar sterline ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca, İngiliz subayların Suud ordusuna bu silah sistemlerinin kullanılması konusunda eğitim verdiği de biliniyor. Bazı İngiliz subayların, Suudi Rejiminin Yemen'deki harekâtında fiilen rol aldığı da ileri sürülüyor. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir