• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
Yeşilay`dan öğrencilere yönelik `uyuşturucu ve bağımlılığın zararları` semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şubesi, 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında, Mutki ilçesinin Kavakbaşı beldesinde bulunan Kavakbaşı İlkokulunda, öğrencilere uyuşturucu ve bağımlık yapan maddelerin zararlarını anlattı. Okulu ziyaret eden Yeşilay Bitlis Şubesi yetkilileri, öğrencilere balon dağıtarak, uyuşturucudan uzak durulması gerektiği tavsiyesinde bulundular.

"Toplum bütün katmanlarıyla birlikte uyuşturucu ile mücadele etmeli"

Uyuşturucuya bulaşmadan önce tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Avukat Serdar Yazar, "Uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelere karşı farkındalık oluşturmak, sadece Yeşilay haftasının kutlandığı 1-7 Mart tarihleriyle sınırlı kalmamalıdır. Evet, bu haftada daha yoğun programlar yapıyoruz. Fakat her zaman sahada çalışarak, uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Bizler, bireylerin bu maddeye bulaşmadan önce tedbirini almak istiyoruz. Ama eğer birey bulaşmışsa bunu tedavi etmenin gayreti içerisindeyiz. Daha öncede söyledik; uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelere karşı sadece bir STK ile mücadele etmenin yetersiz olduğunu ve bunun mümkün olmadığını belirtik. Toplum bütün katmanlarıyla birlikte uyuşturucu ile mücadele etmeli. Bu hususta özellikle ailelere çok büyük iş ve sorumluluk düşüyor." dedi.

Öğrencilere uyuşturucunun zararlarını anlatarak, onları bu kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini dile getiren Yazar, bu kapsamda Mutki ilçesinin Kavakbaşı beldesinde bulunan Kavakbaşı İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlattıklarını ifade etti. (İLKHA)

 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir