• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
Öğrencilere 500 bin kitap dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen zenginleştirilmiş kütüphane (Z Kütüphane) projesi kapsamında alınan 500 bin kitap, ayrıştırıldığı spor salonundan 52 okulda yaptırılan kütüphenelere dağıtıldı.

Şehit Polis Halit Gülser Kız İmam Haitip Okulunda gerçekleşen kitap dağıtım törenine; Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğremenler ve öğrenciler katıldı.

Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı'nın konuşmasının ardından katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Güzeloğlu şunları söyledi:

"Kayapınar Kaymakamımızın nesilleri yetiştirmek, geleceğimizi güven altına almak, milli ve manevi değerler üzerinde yükselen bir nesil yetiştirmek amacıyla ortaya koyduğu çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak perspektifindeki bu çalışmayı takdir ile karşılıyor ve Kaymakam Bey'e şahsında emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Diyarbakır gelişiyor değişiyor, ve çok güzelleşiyor. Her çabamızda her adımımızda Diyarbakır'ın özünü, güzelliğini, ilim irfan kenti kimliğini öne çıkartmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihin her döneminde bilimin kapısı olan, medeniyet merkezi olan, temelinde insan merkezli bir kimliğin, bir anlayışın özü olan Diyarbakır bugün özüne dönen ilim ve bilim ile buluşan özellikle eğitim alanında çok önemli dönüşümler sağlayan bir büyük sürecin içeresinde."

Güzeloğlu, "Biz biliyoruz ki bir insanı değiştirmek, dünyayı değiştirmektir. Sevgili çocuklar, sevgili öğrenciler hepiniz birer dünyasınız. Her biriniz bu ülkenin geleceği, bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Sizlerin mutluluğu sizlerin her alanda iyi yetişmesi ve şüphesiz dünya ile yarışması hedefimiz. Sizler bu ülkenin gençleri ve geleceği olarak ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar bilgi ile donanırsanız, ne kadar milli ve manevi değerlerinize yoğunlaşırsanız o derece geleceğimiz güzel olacak, o derece aydınlık olacak. Ve inşallah Diyarbakır'ın da Türkiye'nin geleceği aydınlık ve çok güzel olacak." dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerle bir araya gelen ve onlara kitap hediye eden Güzeloğlu öğrencilere başarılar diledi. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)

 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir