• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Kuzey Kore ile Güney Kore anlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın Seul yönetiminin açıklamalarına dayandırdığı haberine göre Güney Koreli yetkililer, Pyongyang'ın ABD ile ilişkilerini normalleştirmeyi ve nükleer silah programından vazgeçmeyi istediğini aktardı.

Güney Kore'nin ulusal güvenlik danışmanı Chung Eui-yong, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'ın nükleer silah programından vazgeçmek için 'açık niyetini' dile getirdiğini söyledi.

Kuzey Kore daha önce söz konusu müzakereler sürecinde nükleer test denemesi yapmayacağını açıklamıştı.

Kuzey'i ziyaret eden Güney Koreli delegasyonda bulunan Chung Eui-yong ile İstihbarat Başkanı Suh Hoon, Çin ve Japonya'yı ziyaret ederek müzakerelere ilişkin görüşlerini aktaracak.

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore ve Kuzey Kore, nisan sonunda liderlerinin katılacağı bir zirve gerçekleştirme konusunda da anlaştı.

İki ülkenin ayrıca liderler arasında istişareler gerçekleştirmek ve askeri gerilimi düşürmek için özel hat kurulmasına karar verdiği kaydedildi.

Kuzey Kore yönetiminin henüz doğrulamadığı açıklamalar, Chung Eui-yong 'un özel temsilcisi olarak Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a yaptığı iki günlük ziyaretin ardından geldi. Chung, ziyaret sırasında 4 kişilik heyetle Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşmüştü. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir