• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrencilerden Osmanlı kâğıt sanatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Osmanlı kâğıt sanatı öğrenerek çeşitli tablolar hazırlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'Proje Okulu' seçilen okulun öğrencilerine yönelik açılan atölyede Osmanlı kâğıt sanatı öğrenilirken, öğrenciler birbirinden güzel çeşitli tablolar hazırlamanın sevincini yaşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Abdurrahman Yakut, öğrencilerin açılan sanat atölyesinde Osmanlı kâğıt sanatını öğrendiğini söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı eserleri bir sergiyle vatandaşların beğenisine sergilemeyi planladıklarını aktaran Yakut, "Okulumuzda yaklaşık iki senedir açtığımız atölyede öğrencilerimiz 26 tablo hazırladı. Burada ders bitiminin ardından haftanın iki günü çalışan öğrencilerimiz çeşitli tablolar hazırlayarak yeteneklerini geliştiriyorlar. Bu sene 65 eser yapmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz burada hem sanat öğreniyor hem de değerler eğitimiyle disiplini, sabrı, yardımlaşmayı öğreniyorlar. Bu eserlerimizi tamamladıktan sonra yapacağımız bir sergiyle vatandaşlarımızın beğenisine sunacağız." diye konuştu.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Sümeyra Coşkun da sanat atölyesinde 20 öğrencinin kursa katılarak Osmanlı kâğıt sanatını öğrendiğini kaydetti.

Kendileri için açılan sanat atölyesinde Osmanlı kâğıt sanatını öğrenmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden öğrenciler, bu tür etkinlikler sayesinde kendilerini geliştirdiklerini belirttiler.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir