• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Varto'da'Kur'an ve Ezan Okuma' Yarışması Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - VartoAnadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması" İlçe Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışmaya Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Malazgirt Anadolu İmam Hatip Lisesi, Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Varto Anadolu İmam Hatip Liselerinden öğrenciler katıldı.

 

Kur'an-ı Kerim ve Ezan Okuma Yarışması'na Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, Varto Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmen, öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 1996 yılından beri Türkiye genelinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Merkez İmam Hatip Anadolu Lisesi idaresi tarafından tertiplenen Kur'an-ı Kerim ve Ezan okuma yarışması 2 dalda gerçekleşti.

 

"Amaç Öğrencileri Destekleyip Öz Güveni Arttırmak"
Yarışma öncesi bir konuşma yapan Varto Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdulhalik Sever, "Bu tür yarışmalardaki Gayenin öğrencilerin Kendilerini anlayabilmelerine yardımcı olmak, planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, yeteneklerini geliştirmek, mesleğe cesaretle yönelmek ve güven duygularını sağlamaktır. Tek arzumuz İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı en güzel şekilde okuyup ardından başkalarına da en güzel şekilde öğretebilmelerini sağlamaktır. Burada amaç onları desteklemek ve cesaretlendirmektir. Bir hadisi Şerifte şöyle buyrulmuştur: 'Ezanı yüksek sesle okuyun ki sesisiniz her yere ulaşsın. Çünkü ahirette bütün varlıklar ezano kuyanlara şahadet edecekler" dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler Kur'an-ı Kerim ve Ezanı en iyi şekilde okumak için yarıştılar. Yaklaşık bir saat süren yarışmanın ardından Jüri üyeleri tarafından puanlar verilerek birinci, ikinci ve üçüncü olalar belirlendi.

 

Varto İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencisi Mucahit Adanur Kur'an-ı Kerim-i Güzel Okuma dalında birinci olurken, ikinci ise Hasköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Taşkın oldu.

 

Ezan dalında ise Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Yaşlı birinci, Bulanık Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Abdullah Yaşlı ikinci oldu.

 

Yarışmada birinci olan öğrencilerin ödülleri Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın tarafından verildi. (İnan Sur - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir