• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Tarsus'ta Bediüzzaman Sergisi Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatını ve Risale-i Nurun neşir yıllarının anlatıldığı "Bediüzzaman Sergisi" Üstadın talebelerinden Abdullah Yeğin, Said Özdemir ve Mehmet Fırıncı'nın katıldığı açılışa ilgi yoğundu.

 

Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle ile başlayan açılış program, Barla Platformunun Başkanı Said Yüce'nin konuşması ile başladı.

 

Barla Platformu Başkanı Said Yüce, Risale-i Nurların dünyanın dört bir yanına yayıldığını belirtti. Sergide geçmişin zor yıllarını da anlattığına dikkat çeken Yüce, "Artık bu kitapları okuyan insanlar başlarına bir kötülüğün geleceğinden endişe etmiyorlar. İman hakikatlerinin müştakları, herhangi bir baskına uğrama korkusu taşımadan bir araya geliyorlar ve bu eserlerdeki doyumsuz cennet kokularını beraberce teneffüs ediyorlar. Eserler memleket sınırlarını aşalı yıllar oldu, artık dünyanın dört bir köşesinde Risale-i Nur'lar yayınlanıyor, okunuyor, son derece nitelikli ilmi çalışmalara konu oluyor. Fakat o günlerden bugünlere kolay gelinmedi. Bizim bugün rahatça kullandığımız hak ve hürriyetlerimizin faturası, bizden öncekiler tarafından çok ağır bir şekilde ödendi. Bugün biz, kapımızın davetsiz bir misafir tarafından çalınma endişesini taşımaksızın koltuğumuza oturup da bu eserlerden birinin kapağını açtığımız zaman, o kitabın ve bu rahatlığın hangi çileli yollardan geçerek bize kadar ulaştığını düşünmeli ve bizim ebedi saadetimiz için bu çileleri gönüllü olarak çeken insanları bir rahmet duasıyla hatırlamalıyız" dedi.

 

Bediüzzaman'ın talebeleri Abdullah Yeğin, Said Özdemir ve Mehmet Fırıncı kısa birer konuşma yaparak gelinen aşamanın Risale-i Nur'un bayramı olduğunu ve Üstadın verdiği baharın müjdelerini görmelerinin kendilerini mesrur ettiğini belirttiler. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir