• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Kuş sevgisi geçim kaynağı oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te 6 yıl önce bir ekmek fırınında çalışırken geçirdiği iş kazası sonucu sol eli sakat kalan ve bir böbreği alınan Mehmet Göğüş, mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Kaza sonrası yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Göğüş, iyileştikten sonra iş aradığını ancak kimse kendisine iş vermediği için 5 yıldır kuş yemi satarak ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Tarihi Kırkayak Parkı'nda kuş yemi satarak ailesinin geçimini sağlayan Göğüş, günlerini birlikte geçirdiği kuşlarıyla arkadaşlık ettiğini de ifade etti.

Göğüş, "İşim olmadığından dolayı bu parka geldim. Vatandaşların bu hayvanları beslemesi için kuş yemi satıyorum. Benim maddi durumum yok. Biri engelli 4 çocuğum var. Bir odalı evde oturuyorum. Başka bir gelirim yoktur. 2 çocuğumu okutuyorum, 2'sini maddi durumum olmadığından dolayı okutamıyorum." dedi.

"Ağır işlerde çalışamıyorum"

Ekmek fırınında çalışırken iş kazası geçirdiğini kaydeden Göğüş, şunları söyledi: "Bir elim sakat oldu ve bir böbreğim alındı. Bu nedenle ağır işlerde çalışamıyorum. Parkta kuş yemi satarak kimseye muhtaç olmadan günlük 20-30 lira kazanıyorum. Kirası ucuz olduğundan dolayı 250 liralık bir evde oturuyorum. 6 kişilik bir aile olarak sadece bir odada kalıyoruz. Burada hem geçimimi sağlıyorum hem de bu kuşların tüm ihtiyaçlarını karşılayıp bakımını yapıyorum. Eve benden başka ekmek götüren yok."

"Kuşları besledikçe her geçen gün sayıları arttı"

Kuşların yemlerini ve sularını verip, bakımlarını yaptığını belirten Göğüş, "Bazen hayvanların ayaklarına ip takılıyor. Onların temizliğini yapıyorum. Burada hem hayvan sevgimi pekiştiriyorum hem de geçimimi sağlıyorum. Ben bu hayvanlara bakmakla huzur buluyorum. Bazı insanlar nankör olabilir ama bu hayvanlarda nankörlük yoktur. Parkta daha önce kuşlar yoktu. Kuşları besledikçe her geçen gün sayılarının giderek arttığını gördüm. Kuşları görmek için çok sayıda kişi parka geliyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, parkta toplanan güvercinleri gören vatandaşlar, yem ve yanlarında getirdikleri ekmek kırıntılarını vererek, hayvanları besliyorlar. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir