• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Dolandırdıkları gencin 29 bin TL`sini çaldılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çiftçilikle uğraşan Ramazan Aydın'ın (25) dolandırıcıların, kendisine ait telefon hattını yönlendirerek İstanbul'daki bir banka şubesinden adına sahte hesap açtıklarını ve mevcut banka hesabında bulunan 28 bin 850 TL'nin bir kısmını nakit bir kısmını ise EFT ile kendi hesaplarına aktardıklarını söyledi.

Yetkililere çağrıda bulunan Aydın, banka sistemlerine bu kadar kolay erişim sağlanamaması gerektiğini belirterek mağduriyetinin giderilmesi talebinde bulundu.

"Telefon hattımı yönlendirmeye alıp hesabımdan para çekmişler"

Başından geçen olayı anlatan Aydın, "Evdeydim, telefon görüşmesi yaptıktan yarım saat sonra şebeke kesildi ve ne ben arama yapabiliyordum ne de beni arayanlar bana ulaşabiliyordu. Sonra bayiye gidip şikayetimi kendilerine ilettim. Bana hattımın yandığını, yeni bir hat almam gerektiğini söylediler. Yeni hat aldım ama yine iletişim kurulamıyordu. Müşteri hizmetleriyle görüştük. Bize, telefonun yönlendirilmeye alındığını söylediler ve sorunu giderdiler. Aldığım kartın parasını post cihazıyla ödeme yapmak için Ziraat Bankasına ait kartımın 2 defa şifresini girdim yanlış diye ikaz veriyordu. Şifremin bloke olduğunu söylediler. Para çekmek için Bankaya gittim. Banka personeli hesabımda para olmadığını, hesabımdaki paranın mesai saatleri dışında çekildiğini ilettiler. Soruşturduğumuzda ise adım, soyadım ve TC. kimlik numaramla sahte bir ehliyet düzenleyerek İstanbul Bahçelievler Çamlıkahve Kuveyt Türk Şubesinden benim adıma sahte hesap açıldığını öğrendik. Hesabımda 4 bin 500 dolar ile 8 bin TL vardı. Dövizi bozdurup TL ile beraber internet bankacılık hesabımı kullanarak, Kuveyt Türk'te adıma açtıkları sahte hesaba aktarmışlar" ifadelerini kullandı.

"Sahtekârlar 28 bin 850 Liramı kendi hesaplarına aktarmış"

Kuveyt Türk yetkililerinin "Biz EFT'yi görmeyelim diye para mesai saatleri dışında çekilmiş" dediğini belirten Aydın, "Ben de Vodafone, Kuveyt Türk'e ve Ziraat Bankası hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak haklarında dava açtım. Bunlar nasıl hesapları böyle kontrol ediyor, şifrelerimi alıyor, telefonumu yönlendirmeye nasıl almışlar?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"Çifte mağduriyet yaşıyorum"

Hem dolandırıldığını hem de adına açılan sahte hesabı dondurmak için bankaya gittiğinde bankanın işlem yapmadığını ileri süren Aydın, yetkililere seslenerek mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Aydın, "Şu an da ben çifte mağduriyet yaşıyorum. Hem dolandırıldım. Hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin bana verdiği nüfus cüzdanımla bankadaki hesabımı dondurmak istiyorum ama bana diyorlar ki 'bu hesap senin değil, sen gerçek kişi değilsin.  Bana gerçek kişi diye sahte hesap açan kişiyi gösteriyorlar, bilgilerimi teyit etmiyorlar. Buradan yetkililere sesleniyorum mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Benim adıma sahte ehliyetle hesap açılıyor ve bankaya gitmeden bu işlemler yapılıyor. Ben ise nüfus cüzdanım ile gidiyorum adıma açılmış sahte hesabı kapatamıyorum. Nasıl böyle bir açık verdiklerini anlamış değilim. Mağduriyetime sebep olanlardan şikâyetçiyim." şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir