• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2490.058
  • ...
SON DAKİKA
Suriyeli öğrencinin "Siyer Sınavı" başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye genelinde 18 Şubat'ta "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda dereceye girenler açıklandı.

Mardin'in Yeşilli ilçesinde sınavı giren Suriyeli 5. Sınıf öğrencisi Eyma Akup, kendi kategorisinde dereceye girerek dizüstü bilgisayar almaya hak kazandı. Akup, tüm soruları doğru cevapladı.  

Suriye'nin Kamışlı (Qamışlo) kentinden 4 yıl önce Mardin'e gelen Akup ailesi, Yeşilli ilçesine yerleştiler. Başka bir ülkede, konuşulan dili çok bilmeden, maddi sıkıntılar içinde yeni bir yaşama başlayan ailenin okul çağındaki çocukları, eğitimlerine devam etmek istedi.

Tekrar okul sıralarına dönen ailenin 13 yaşındaki kızları Eyma, okuma azmi sayesinde başarılı bir öğrenci oldu. Eyma, önce Türkçe öğrendi, ardından diğer derslerde arkadaşlarının seviyesine yetişti.

Türkiye'de düzenlenen yarışmalara katılmaya başlayan Eyma, Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Türkiye genelinde 18 Şubat'ta "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na katıldı. Sınavda tüm soruları doğru cevaplandıran Eyma, kendi kategorisinde binlerce öğrenciyi geçerek, dizüstü bilgisayar ödülünü almaya hak kazandı.

"Türkçeyi öğrendikten sonra sınava katılmaya karar verdim"

Başarısından dolayı okul yönetimi başta olmak üzere herkesin gururu olan Eyma, Türkiye'ye geldiğinde Türkçe bilmediğini, öğretmenleri ve arkadaşlarının desteğiyle kısa sürede Türkçeyi öğrendiğini ve girdiği Siyer Sınavında dereceye girdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Suriye'nin Kamışlı (Qamışlo) kentinden 4 yıl önce ailesiyle birlikte Türkiye'ye geldiklerini aktaran Eyma, yarım kalan eğitimi Mardin'in Yeşilli ilçesinde devam ettirdiğini söyledi. Öğretmenlerinin ve arkadaşlarının yardımıyla Türkçeyi öğrendiğini belirten Eyma, Türkçeyi öğrendikten sonra Siyer Sınavına katılmaya karar verdiğini söyledi.

"Peygamber Efendimizi çok seviyorum"

Sınava çok çalıştığını ve 3 kez kitabı okuduğunu kaydeden Eyma, şunları söyledi:

"Peygamber Efendimizi çok seviyorum ve sürekli O'nun hayatını okuyorum. Siyer Sınavı için verilen hikâyeyi okurken, hiç zorlanmadım. Sınava girence hiç heyecanlanmadım. Soruların hepsine doğru cevap verdim ve dizüstü bilgisayar ödülünü kazandım. Çok sevinçliyim."

"5 kişiye umre, 2 bin kişiye hediye"

Peygamber Sevdalıları Platformu, "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla Türkiye genelinde yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla umre ödüllü Siyer Sınavı düzenlemişti.

18 Şubat'ta gerçekleştirilen ve 7'den 70'e her yaştan katılımcının ter döktüğü sınav, 4 kategori şeklinde uygulanmıştı.

Sınava katılıp derece elde eden 5 kişiye umre, 2 bin kişiye ise dizüstü bilgisayar, altın, kitap seti gibi ödülleri kazandılar. (M. Salih Keskin - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir