• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Yetimlere Sahip Çıkmazsak Allah Hesabını Sorar!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-İHH Batman partneri Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Bey-Der) 250 yetim çocuk ile annelerinin katıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Sabah saat 10.00'da Yeni Kültür Merkezi salonunda İHH'nın her yıl 16-31 tarihleri arasında Tüm Türkiye'de düzenlediği yetim günleri kapsamında bir program düzenledi. programa 250 yetim çocuk ile aileleri katıldı.
2 yıl önce başlatılan yetim aile sponsor çalışması programına bazı Umut Der ve Özgür Der gibi STK temsilcileri katıldı.

 

Program Kuran'ı Kerim tilaveti ve yetimlerin babalarına hatim-i şerif okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu, kutsal emanet olan yetimler için yapılan programa katılanlara teşekkür etti. İslamoğlu: "Resulullah en büyük şefkati ve sevgiyi yetimlere göstermemizi buyurmuştur. Yetimlerimiz baba sevgisi ve şefkati görmedikleri için onlara kol kanat olmamız lazım yoksa çocuklarımız organ mafyalarına kurban olurlar yada uyuşturucu, hırsızlık gibi yanlış yollara sapabilirler" şeklinde konuştu.

 

"İslam'da Yetimin Önemi" konulu konuşma yapan Halit Bozkurt, yetimlerin Allah ve Peygamberin emanetleri olduğunun unutulmaması gerektiğini, yetimlere sahip çıkılmazsa Allah'ın bunun hesabını soracağını dile getirdi.
Şiir ve İlahi, Sinevizyon gösterimi ve çocuklara yönelik "Elma Kardeşliği" adlı tiyatro gösteriminin ardından küçük yetimlere verilen hediyeler ile program son buldu.(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir