• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
28 Şubat millete ve değerlerimize açıkça yapılan bir ihanettir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Eğitim Bir-Sen İl Temsilcisi Osman Ayşin, 28 Şubat 1997 yılında gerçekleştirilen darbe ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Ayşin, Türk siyasi tarihine "post modern darbe" olarak geçen girişimin 54'üncü Hükümete karşı yapılmış bir darbe olmadığını, ayrıca askerler tarafından planlanıp ve sivillerin eliyle gerçekleştirilen; milletin, kutsallarına, değerlerine, tarihine yapılmış bir darbe olduğunu belirtti.

Küresel darbeciler ve onların yerli işbirlikçilerince hazırlanan, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin zeminini oluşturan 28 Şubat darbesinin adalet, hukuk ve insan haklarını hiçe sayarak bir milletin iradesine, geleceğine ipotek koyduğunu söyleyen Ayşin sözlerine şöyle devam etti:

"Bu korkunç süreçte darbeye karşı çıkan binlerce kamu görevlisi işlerinden atılmış, sürgün edilmiş, vatandaşlarımız fişlenmiş, gençlerimizin geleceği ikna odalarında psikolojik işkence ile karartılmıştır. 28 Şubat tarihte kara bir gündür. Boşanmalar, intiharlar, kayıplar, faili meçhuller ve daha niceleri... Tabii ki hainler sadece korku imparatorluğu kurmakla kalmayıp, alçak planlarını bir bir sahneye koyarak ülkenin kaynaklarını hortumladılar, bankaların içini boşalttılar. 28 Şubat Darbesinde milletin hazinesinden 55 milyar dolarını çaldılar."

"Bin yıl sürecek" denen darbenin milletin iradesiyle son bulduğunu ancak, darbeciler ve onların kuklalarının toplumun vicdanında binlerce yıllık mahkumiyete çarptırıldığını belirten Ayşin, "Bugün ise 28 Şubat darbesi mağdurların hakları tamamen iade edilmeli, yargılamalar yeniden yapılmalı, iade-i itibar sağlanmalı ve bu necip millete bu zulmü reva görenlerin tamamı cezalandırılmalıdır. Toplumda büyük yaralar açan ve mağduriyetler oluşturan 28 Şubat darbesini bir kez daha esefle kınıyoruz." ifadelerini kullandı. (Yunus Tuğrul-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir