• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yusuf için Her ayın 28`inde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber / Mustafa Karakaş

Mazlum Der`in öncülüğünde gelişen #Bu28ŞubatSonOlsun çağrısı bu kez İstanbul Saraçhane`den yükseldi

Saraçhane`deki temsili hücreler önünde yapılan açıklamada 28 Şubat sürecinden yaşananlara dikkat çekildi

28 Şubat darbesinin  Müslüman Türkiye halkına karşı yapıldığının altının çizildiği açıklamada 28 Şubatın o günün sivil guruplarına, ekonomi ve eğitim alanına, sağlık, iletişim ve kültürel değerlere karşı yapıldığı belirtildi.

28 Şubatın aslında silahsız bir darbe gibi görünse de bu süreçte tankların yürütüldüğü, askerlerin parmak sallayarak kabadayılık yaptığı vurgulandı.

Brifingli yargının hukuku katlettiği ve görevini kötüye kullanarak bir cellat gibi davrandığı belirtilen açıklamada “Adalet hepimize lazımdır, bundan 20 küsur yıl önce verilen yargı kararları hukuk ilkelerine aykırı olmuştur. Yüzlerce gencimiz zindanlarda çürümektedir. Bu yanlışı düzeltmek Meclise, Hükümete, Adalet bakanına özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmektedir. Biz 28 Şubat mahpusları ile ilgili verilen kararların” tabulaşmasını” anlamakta güçlük çekiyoruz; hiç kimse dokunmuyor ya da dokunamıyor” denildi.

Son olarak açıklamada MAZLUMDER`in her ayın yirmi sekizinde şubeleri ile birlikte çeşitli etkinliklerle bu zulmü yetkililere hatırlatmaya devam edeceği belirtilerek, basın açıklamasına katılanlara teşekkür edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir