• DOLAR 32.549
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2443.224
  • ...
"Ümmetin izzeti cihat ve şehadetle olmuştur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AGD Adıyaman Şubesi tarafından, Belediye Konferans salonunda düzenlenen "Şehitler gecesi ve Erbakan" konulu bir program düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, slayt ve tiyatro gösterimiyle devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Mustafa Kasadar, Hazreti Peygamber'in hadislerinden ve asr-ı saadette yaşanan olaylardan örnek vererek şehadet ve cihadın Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Kasadar, "Cihat, kıyamete kadar bakidir; sürecek.' diyen Peygamberin ümmetiyiz. Onun için bu ümmetin izzeti, şerefi cihat ile ve şehadet ile olmuştur. Ordularımız şehadet aşkı ile koştuklarında dünyanın efendileri olmuştur."

"Şehadet arzusu İslam ordusunu zaferle doldurmuş olduğu dönemlerdir"

Kasadar, Kadisiye Savaşı'ndan bir kesiti şöyle aktardı: "Kadisiye Savaşı öncesi İran'ın meşhur komutanı Rüstem ile İslam orduları adına görüşmeler yapan Muğire bin Şu'be, Rüstem'in ihtişamlı karargâhına girdiğinde onları aşağılamak için halıları mızrağı ile dele dele gidiyor hem de o'nu İslam'a çağırıyor. Rüstem bunun üzerine, 'Size ne oluyor? Siz, daha düne kadar açtınız. Bizle savaşmayı aklınızdan bile geçiremezdiniz. Karnınızı doyurmak için buğday dilenmeye gelirdiniz. Ne oldu size, nerden bu cesaret? Oyun mu yapıyorsunuz daha fazla zahire koparmak için?' Eğer niyetiniz buysa sizin kanlarınız ile topraklarımızı kirletmek istemiyoruz. Size istediğiniz kadar zahire verelim çekin gidin.' diyor. Muğire bin Şu'be diyor ki,  'Evet, bu dediğin doğrudur. Cahiliyede çok açtık. Hiçbir şey bulamazdık. Hatta çölde yemediğimiz haşarat bırakmadık. Fakat Allah içimizden bir Peygamber gönderdi onunla izzet bulduk ve Allah onun ile bizi dünyanın efendisi yaptı.' Neticede Kadisiye Savaşı oluyor ve İran (Sasani) İmparatorluğunun sonu oluyor. İşte bu şehadet arzusu, cihat arzusu çağlar boyu İslam ordusunu zafer ile dünyayı adalet ile doldurmuş olduğu dönemlerdir."

Şehadet arzusunun Müslümanlarda oldukça yeryüzünden hiçbir zalimin yer edemeyeceğini söyleyen Kasadar, "Bu arzu ile Müslümanlar dolup taştıkça yeryüzünde hiçbir müstekbire yer olmaz. Ama dünya arzusu öne çıktığı zaman, dünyevileşme bizleri esir aldığı zaman maalesef bugün düştüğümüz durumlara düşüyoruz." Diyerek cihadın faziletini anlatan hadisler paylaştı.

AGD Adıyaman Şube Başkanı Bedrettin Beyazkaya da yaptığı konuşmada, "Her şeyden önce şehadet şahit olmaktır. Şahit olanlar şehadeti hak ederler. Davasına sevdasına şehadet edenler şehadeti hak ederler. Şehit olmak için önce davaya şahit olmak gerekir. Şehit olmak için yaşa bakılmaz. 5 yaşında da 10 yaşında da 20 yaşında da... Şehit olmak isteyene değil hak edene verilen bir ödüldür." diye konuştu. (Cemil Özdaş- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir