• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Doğalgaz anlaşması değil; PEŞKEŞ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haberyorum/Mustafa Karakaş

Mısır`da meşru yönetimi darbe ile deviren cuntacı Sisi diyet borcu ödemeye devam ediyor. israil ve ABD doğalgaz şirketleri Mısır halkından 15 milyar dolar kazanacak.

israilli Delek ve ABD'li Noble Energy şirketleri 10 yıllık anlaşma ile Mısır`a gaz sevk edecek.

Mısır'a toplam doğalgaz sevkiyatının 64 milyar metreküpü bulabileceği belirtiliyor. Anlaşmanın duyurulmasının ardından Tel Aviv borsasında petrol ve doğalgaz hisse endeksi yüzde 15 yükseldi.

Bu anlaşma ya da diğer adı ile peşkeş, Siyonist rejim başbakanı Netanyahu`yu ziyadesi ile memnun etmiş görünüyor. Anlaşmayı “tarihi” olarak değerlendiren Netenyahu bu anlaşmanın “İsrailin güvenliğini ve ekonomisini güçlendireceğini ve bölgesel ilişkileri artıracağını” ifade etti.

Peşkeş ile ilgili bir açıklamada İşgalci israil Enerji Bakanı Yuval Steinitz`den geldi. Anlaşmanın Mısır-israil ilişkilerini güçlendireceğini belirten Steinitz "Bu anlaşma Ortadoğu'daki barış anlaşmalarından bu yana imzaladığımız en önemli anlaşma" dedi.

İslam dünyasına çöreklenen diktatör ve darbecilerin fakir halkların alınterini israil ve ABD`ye peşkeş çektikleri yetmezmiş gibi yüksek fiyatlarla bu ülkelerden enerji  satın alması, silah tedarik etmesi “niçin o koltuklara oturtuldukları sorusu”nun da cevabı oluyor.

İslam dünyasındaki tüm diktatörler halk desteğinden yoksun oldukları için iktidarlarını sürdürebilmek için bir dış güce yaslanmak zorunda hissediyor. Dış güce yaslanan diktatör varlığını sürdürmek için yaslandığı gücü ekonomik olarak doyurmak zorunda.

Sisi de Mısır halkından alamadığı desteği israil ve ABD`den almakta; varlığını sürdürmeyi onların şirketlerini finanse etmekte görmektedir

Bu haberler de ilginizi çekebilir