• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Güney Afrika`da yolsuzluk tutuklamaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Polis Bakanı Fikile Mbalula basına yaptığı açıklamada, haklarında yakalama kararı çıkartılan 13 kişiden 8'nin yakalandığı bilgisini paylaştı. Zuma`nın devlet başkanlığı döneminde kamu ihalelerini şaibeli şekilde kazandığı ileri sürülen Gupta ailesinden bazı kişilerin de tutuklananlar arasında olduğunu aktaran Mbalula, haklarında arama kararı çıkartılan diğer 5 kişinin ise yurt dışına kaçtığını söyledi.

İnterpol`e bilgi verildi

Yurt dışına kaçtığı belirlenen şüpheliler hakkında Interpol`e bilgi verildiğini ifade eden Mbalula, “Şüpheliler kısa zamanda yakalanacak çünkü biz Interpol ile çalışıyoruz. Bu konuyu hassasiyetle ele alıyor ve takip ediyoruz. Şüpheliler ne olursa olsun yargı önüne çıkacak.” şeklinde konuştu.

Diğer yandan yolsuzluklara karıştığı iddia edilen Zuma`nın oğlu hakkında yöneltilen sorulara ise Mbalula, “Bu yargının konusu o yüzden bir şey söylemeyeceğim. İlerleyen günlerde her şey daha da netleşir fakat kim olursa olsun yargı önünde hesap verecek.” dedi.

Ülkede, 2009'da devlet başkanı seçilen Zuma'nın adı birçok yolsuzluk soruşturmasına karışmış ve devlet bütçesinden şahsi harcamalar yaptığı iddia edilmişti. Zuma, partisinden gelen yoğun baskılar üzerine geçen hafta görevinden istifa etmişti. Zuma`nın istifasıyla yolsuzluk soruşturmaları da hızlandırıldı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir