• DOLAR 32.583
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2445.514
  • ...
Sele kapılan 2 askerin cenazesi memleketlerine gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye sınırında nöbet değişimine giden askerlerin bulunduğu askeri aracın etkili olan sağanak nedeniyle kaza yapması sonucu sele kapılarak hayatını kaybeden iki askerin memleketlerine uğurlanması için tören düzenlendi.

Kaza, önceki gün saat 03.00 sıralarında meydana gelmişti. İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Koçer mevkiinde askerlerin içinde bulunduğu zırhlı araç etkili olan sağanak nedeniyle dereye uçmuştu.

Arama kurtarma ekibinin çalışmaların neticesinde ulaşılan iki askerin cesedi, Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bugün Akçakale Devlet Hastanesine morgundan alınan iki askerin cenazeleri, GAP Havalimanına getirildi.

Burada düzenlenen törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaşanan bu kazanın herkesi derinden üzdüğünü ifade ederek, hayatını kaybedenden askerlerin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Daha sonra tören yapılan duanın ardından hayatını kaybeden Piyade Sözleşmeli Er Cumaali Akçal memleketi Kahramanmaraş'a, Piyade Sözleşmeli Er Esat Ertaş ise memleketi Konya'ya gönderildi.

Düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa milletvekillerinden Mehmet Kasım Gülpınar ve Mehmet Akyürek ve il mülki amirleri katıldı. (Hüseyin Sayhar, Mehmet Demir-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir