131 dağcı bir hafta boyunca Muş`ta kamp yapacak
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen kamp programı kapsamında 131 dağcı, bir hafta boyunca Muş`ta çeşitli eğitimler alacak.
Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından organize edilen kamp programı kapsamında Muş'a gelen 131 dağcı, bir hafta boyunca kış gelişim eğitimi gibi çeşitli eğitimler alacak.
Muş Alparslan Üniversitesi ve Çavuş Tepe mevkiinde gerçekleşecek kampa, dağ kayağıyla tırmanış tekniği, çığ bilgisi, ilk yardım, kurtarma ve doğayı tanıma eğitimleri görecek.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Dağcılık Federasyonunun Muş'taki Kış Gelişim Eğitimi Kamp Müdürü Mehmet Çağlayan, başarılı olan öğrencilere sertifika vereceklerini söyledi.
Çağlayan, "İlimize 131 sporcu ile 11 teknik heyet geldi. Bir hafta Muş'ta kış gelişim eğitimi faaliyetlerini yürüteceğiz. Bu eğitim Muş Alparslan Üniversitesi ve Çavuş Tepe mevkiinde gerçekleşecek. Sporcular bir hafta burada teorik ve pratik eğitimler alacaklar. Türkiye Dağcılık Federasyonu belli bir periyot üzerinde eğitimleri veriyor. Bu gelen arkadaşlarınız yazın eğitimlerini bitirmişler. Kışın ikinci adımı olan kış gelişim eğitimini burada alacaklar. Bundan sonra bu aşamayı geçerlerse ileri kar eğitimi dediğimiz başka bir eğitim var, onu alacaklar. 8 aşamadan sonra dağcılık eğitimlerini bitirmiş olacaklar. Burada dağcılığı tam teknikleriyle her şeyiyle öğrenmek isteyen sporcular faaliyetlere katılıyor. 8 aşamadan geçen sporcular, dağcılık eğitimi bitirme sertifikası alacaklar. Aynı zamanda dağda olan herhangi bir kazada da arama kurtarma eğitimleri aldıkları için müdahale edebilecek yeteneğine sahip olacaklar." dedi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörü Hakkı Uğur ise şöyle konuştu: "131 sporcuyla bir hafta boyunca kış gelişimi eğitimi vereceğiz. Buradaki temel amaç, sporcuları bir sonraki kampa hazırlayabilmek. Bir önceki kampta kış temel eğitimi almış sporcularımıza bunun bir üst seviyesi olan kış gelişimi eğitimi verilecek. Bir hafta boyunca biz onlara hayatta nasıl kalınır, doğada tek başına nasıl kalınır, mahsur kalındığında neler yapılabilir ve çığ tehlikesi nasıl anlaşılır? Gibi eğitimler vereceğiz. Bunların tamamını sporculara anlatıp, öğretiyoruz. Burada yaptığımız teorik ve pratik anlatımlardan sonra başarılı olan öğrencilerimizi bir üst kampa hazırlayacağız. Başarılı olamayan öğrencilerimizi de bir yıl sonra tekrar eğitime alacağız." (Ayetullah Tarhan - İLKHA)