• DOLAR 32.547
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2444.094
  • ...
Diyarbakır`da `çocuk koruma` toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Koruma İl Koordinasyon Kurulu 2018 Yılı Birinci Toplantısı yapıldı.

İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda, il düzeyinde çocuk koruma alanındaki hizmetlerin yürütülmesi noktasındaki sorunlara yönelik çözüm önerilerinin uygulamaya konulmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Sokakta çalışan çocuklara yönelik çalışmalar hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, dilenen çocuklu kadınlara ve sokakta çocuk çalıştırılması ile madde bağımlılığıyla mücadelenin daha etkin yapılmasının yolları da kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Toplantının devamında, mahkemelerce verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanması ve takip edilmesi, çocuğun yüksek yararı ilkesi doğrultusunda önleme ve erken müdahale mekanizmalarının kurulmasına ilişkin çalışma ve projelerin takip edilmesi ve buna ilişkin raporlar hazırlanması, il düzeyinde çocuk koruma alanındaki hizmetlerin yürütülmesinin izlenmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin uygulanmasında yaşanan sorunların tespiti, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin uygulamaya konulmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Toplantıya; Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar ve diğer kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. (Mehmet Çelik - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir