• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Küçük Rabia hayata tutunabilmek için kalp nakli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te doğuştan kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan, yapılan muayene sonrası kalbinde delik bulunduğu belirlenen ve sürekli tedavi gören Rabia Avcı (8), 10 defa anjiyo oldu. Akciğerlerinde de ödem oluşan küçük Rabia, sağlığına kavuşmak için uygun doku bulunup, kalp ve akciğer nakli yapılmasını bekliyor.

Kızının hastalığı karşısında çaresizce kalp ve akciğer nakli bekleyen Kader Avcı, Rabia'nın durumunun gün geçtikçe daha kötüye gittiğini, yıllardır kızı için uygun doku bulunup nakil yapılmasını beklediklerini belirtti.

Doğduğundan bu yana kızını Gaziantep, Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde tedavi ettirdiğini ifade eden Avcı, Rabia'nın tedavi sürecinin artık bittiğini ancak kalp ve akciğer nakli ile hayata tutunabileceğini bildirdi.

Avcı, "Çocuğum kalp hastasıdır. 8 yıldır onu dolaştırıyorum. En son bize, çocuğun kalp nakli olması gerektiğini söylediler. Çocuğumun kalp nakli olabilmesi için her yere başvurdum. Bu sene de çocuk için kalp ve akciğer nakli istediler. Biz buradan cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Allah rızası için bize yardım etsinler, çocuğa yardım eli uzatsınlar." dedi.

"Geçimimizi çocuğun aylığıyla sağlıyoruz"

Eşi 8 yıldır cezaevinde olduğu için 3 çocuğuyla birlikte hayata tutunmaya çalıştığını, geçimini ise kızının hastalığı nedeniyle aldığı maaşla sağladıklarını kaydeden Avcı, "Dört aylıkken çocuğun kalbinin delik olduğunu öğrendik. Çocuk hastanesine götürdük. Çocuğumun bir an önce iyileşmesi için bütün hastanelere götürdüm. Burada da bir çare bulamadım, Ankara'ya götürdüm. Yıllardır Ankara'da gezdirmediğim doktor kalmadı. Bu sene kalp nakli istediler. Uygun bir kalp bulamadık. Eşim 8 yıldır cezaevinde. Maddi durumumuz yoktur. Ankara'da bir ev kiraladım. Hayatımızı Ankara'da sürdürüyoruz. 3 çocuğum var, 2'si okula gidiyor. Geçimimizi çocuğun aylığıyla sağlıyoruz. Başka bir geçim kaynağım yoktur. Ev kirası, su ve elektriği de cezaevi parasıyla ödeyebiliyorum. Bu paralarla geçimimizi sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuğumun ölmesini mi bekleyelim?"

Avcı, Rabia sürekli olarak rahatsızlandığı için okula gönderemediklerini dile getirerek, şunları söyledi: "Onunla sürekli olarak ilgileniyorum. Rahatsızlandığı zaman hastaneye götürüyorum. Ben tek başıma ne yapayım? Kızım rahatsız olduğu için okula da göndermedik. Çünkü sürekli hastaneye tedaviye götürüyoruz ve bundan dolayı okula gönderemiyoruz. Şu an çocuğum için nakil bekliyoruz. Kalp nakli için sıraya girdik. Kaç senedir sıra bekliyoruz ama bir türlü bize sıra gelmedi. Çocuğum 8 yıldır bu durumda, ölmesini mi bekleyelim? Ne yapalım? Elimizden bir şey gelmiyor. Maddi durumumuz olsa kalp nakli yapabileceğiz ama maddi durumumuz da yoktur. İstanbul'a götürdüm, orası da paralı ama bizim gücümüz yetmedi. Tekrar Ankara'ya dönmek zorunda kaldım. Allah rızası için çocuğuma bir nakil bekliyorum. Buradan herkese sesleniyorum. Bize yardım etsinler."

Küçük kızın dedesi Şerif Köseceli, "Kızımın eşi 8 yıldır cezaevindedir. Torunumun kalp rahatsızlığı olduğu için kalp nakli olması gerekiyor. Ben ihtiyar biriyim. Bende de kalp rahatsızlığı var. Gücüm yettiği kadar yardım ediyorum ama benim yardımım yetersiz kalıyor. Çünkü benim elimden bir şey gelmiyor, durumum yoktur. Biz Allah için bir umut bekliyoruz ve torunumun kalp nakli olmasını istiyoruz. Eğer bu konuda bize yardımcı olsalar torunum iyileşecektir." şeklinde konuştu.

"Bize kalp nakli noktasında yardımcı olsunlar"

Yeğeninin tedavisi için Ankara'da ablasına yardımcı olmaya çalıştığını ve kâğıt toplayarak geçimlerini sağladıklarından maddi konuda sıkıntı yaşadıklarını anlatan Cuma Köseceli ise "Yeğenimin kalbi doğuştan deliktir. Ankara'da hastanelere götürdük. Doktorlar, yeğenimin kalp ve akciğer nakli olması gerektiğini söylediler. Yeğenim kaç defa kriz geçirdi. Defalarca ona anjiyo yaptık. Bizim de bir imkânımız yok. Eşi yıllardır cezaevinde kalıyor. Biz kimseden para istemiyoruz. Allah rızası için bize sadece kalp nakli noktasında yardımcı olsunlar. Bu çocuk gözümüzün önünde eriyor. Bir insanın gözünün önünde bir çocuk ölse daha mı iyi olur? Allah rızası için bu konuda bize yardımcı olsunlar. Bu çocuk da sağlığına kavuşur." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir