• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngiliz yardım kuruluşundan cinsel istismar skandalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İngiltere'nin en büyük yardım kuruluşlarından Oxfam çalışanlarının 2010 yılında Haiti'deki depremden kurtulan yardıma muhtaç kadınlara para karşılığı cinsel istismarda bulunması tepkilere neden oldu.

Haberin basında yer alması üzerine İngiliz hükümeti yurt dışında yardım faaliyetleri yürüten ve kurallara uymayan kurumlara verilen fonların kesileceğini duyurdu.

İngiltere Kalkınma Bakanı Penny Mordaunt, bu konuda gerekli adımların atılacağını kaydetti, "Oraya bir görev için gönderilen ve işlerini yapmaları gereken insanların tamamen bir ihaneti söz konusu. Bu tam bir skandal." dedi.

Basında çıkan haberler üzerine açıklama yapan Oxfam, 2011 yılında çalışanların yaptığı ahlak dışı hareketlerin "kabul edilemez" olduğunu duyurdu.

İngiliz The Times gazetesi geçen hafta Oxfam'ın üst düzey çalışanlarının, mağdur durumda olan kadınların ihtiyaç içerisinde olmalarını suiistimal ettiklerini ve para karşılığında bu kadınlarla birlikte olduklarını yazmıştı.

Times'ın ele geçirdiği soruşturma raporuna göre, istismar mağdurlarından bazılarının çocuk olduğu bilgisine yer verildi.

Oxfam'ın hükmet fonları ve bağışlarla birlikte yıllık 300 milyon Sterlinlik geliri olduğu belirtiliyor.

Oxfam, Haiti'nin Port-au-Prince kentinde 2010 yılında meydana gelen ve 220 bin kişinin öldüğü, 1.5 milyon kişinin evsiz kaldığı depremin ardından yardım çalışmaları amacıyla bölgeye gitmişti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir