• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Van'da mühimmat ele geçirildi: 3 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erciş'te jandarma tarafından PKK'ye yönelik yapılan operasyonda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi göz altına alındı.

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Erciş İlçe jandarma komutanlığı PKK/KCK terör örgütüne yardım-yataklık yaptığı ve terör örgütünün sözde Sivil Savunma Birlikleri (YPS) bünyesinde faaliyet gösterdiği değerlendirilen şüphelilere yönelik olarak. Erciş Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen arama kararına istinaden, 08 Şubat 2018 günü Ekiciler Mahallesinde, 2 ayrı adreste icra edilen operasyon sonucunda  3 şüpheli gözaltına alınmış olup söz konusu aramalarda, bir adet av tüfeği ,bir adet bilgisayar kasası, 2 adet kitap PKK/KCK terör örgütünün propagandasına yönelik, 3 adet flaş bellek,3 adet cep telefonu, bir adet gaz maskesi,4 paket sargı bezi,2 adet serum takma aparatı,6 adet enjektör,8 paket ilaç ele geçirilmiştir." denildi.

Açıklamada aynı operasyon kapsamında; Ekiciler Mahallesi kırsalında, PKK'lilerin kullandığı bir sığınağın tespit edildiği ve sığınakta yapılan aramada, bir adet gaz maskesi, bir adet kazma, bir adet kürek, bir adet demir testeresi, bir adet el çapası, bir adet kova ele geçirildiği ve söz konusu sığınağın kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir