• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Batman Üniversitesinde 2 bin 300 çam fidanı dikildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi ve Manisa Şehit ve Gazi Aileleri Derneği (MAŞGAD) tarafından Üniversitesi Batı Raman Kampüs alanının Dicle Nehri Kenarında oluşturulan 'Şehitler Ormanı'na 2 bin adet badem 300 adet çam fidanı dikildi.

Batman İl Müftülük Şube Müdürü Muammer Yılmaz'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan fidan dikim törenine Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, bazı kurum amirleri, gazi ve şehit yakınları, üniversite görevlileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Burada bir konuşma yapan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Biz bin yıldır bu coğrafyada dimdik ayaktayız. Bu coğrafyayı savunurken de hep şehitler verdik. Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmadı ve kalmayacak. Bu millet onuru, şerefi, namusu bayrak inmesin ezan dinmesi diye başka millete benzemez. Sanki gül bahçesine girer gibi şehadete yürüyen bir millet. Böyle bir milletin ferdi olduğumuz için kendimizle gurur duymamız lazımdır. Şehitlerimiz bu toprakların tapusudurlar. Bu topraklar o yürekli insanları sayesinde var. Şehit, gazi ve şehit yakınlarımız için ne yapsak azdır." dedi.

Ardından konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, 9 Haziran 2017 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde PKK'liler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 23 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçı ve diğer şehitlerin hatıralarına fidan diktiklerini belirti.

Toprağı kanlarıyla sulayan şehitlerin kendileri için en değerli varlıklardan birisi olduğunu dile getiren Durmuş, "Şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak için üniversite olarak böyle bir orman tasarlamak istedik. Üniversite kampüsümüz 7 bin dönümlük bir arazi. 7 bin dönüm arazi içerisinde 250 bine yakın fidan diktik. Şehitlerimiz içinde bir köşe ayırmak istedik. Şehitlerimiz için 2 bin badem fidanı 300 âdet de çam fidanı dikeceğiz. Her bir fidana bir Şehidimizin ismini vereceğiz. Kendi yakınları dikecekler. Şehitlerimizin anısı burada yaşasın istiyoruz. Yakınları sulayacaklar, kendi evlatları gibi bakacaklar. Burada bir gölgelik alan oluşturmaya çalışıyoruz. Dicle'nin yatağında Ilısu Barajı tamamlandığında burası baraj gölü olacak. Suda 7 metreye akın bir yükselti olacak. Bu göl kenarında şehitlerimize böyle bir orman oluşturduk." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın yaptığı dualar sonrası fideleri dikildi. (İLKHA)





































Bu haberler de ilginizi çekebilir