• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
İşgalci İsrail Lübnan sınırında duvar inşa ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BEYRUT - (AA) Lübnan'ın güney sınırındaki Nakura'da bulunan AA ekibi, işgalci İsrail'in sınır bölgesinde devam eden duvar inşasını görüntüledi.

Lübnanlı yetkililerin "ülkenin egemenliğinin ihlali" olarak nitelendirdiği ve her fırsatta itirazlarını dile getirdiği duvarın inşa edileceği alana vinçler yardımıyla beton blokların taşındığı görülüyor.

Lübnanlı yetkililer, duvarın inşa edileceği hattın bazı bölümlerinin "iki ülke arasında bulunan ve güvenliği Birleşmiş Milletler Lübnan Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait personel tarafından devriyeler ve gözlem kuleleriyle sağlanan Mavi Hat'tan geçtiğini" iddia ediyor.

İş makinelerinin devam eden duvar inşası için temel kazdığı ve vinçlerin de bölgeye tırlarla taşınan beton blokları açılan temellere yerleştirdiği dikkati çekiyor. Duvar inşasında şu ana kadar 5 metre uzunluğunda 20 adet beton blokun açılan temellere art arda yerleştirildiği belirtiliyor.

İşgalci İsrail, duvar inşasına başladı

UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti, dün yaptığı açıklamada, işgalci İsrail'in duvar inşasına başladığını söyledi.

Tenenti, "Bu sorunu çözmek, herhangi bir gerginlik veya çatışmayı önlemek için sınırın her iki yakasındaki taraflarla temas halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir