• DOLAR 32.525
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2497.64
  • ...
Arıcılara kovan dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'ın Keban İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduğu "Organik Arıcılığı Geliştirme Projesi" onaylandı.

Yüzde 70'i Bakanlık, yüzde 30'u da arıcıların katkısıyla ilçede uygulamaya konulan proje kapsamında arıcılara arı kovanı dağıtıldı.

Arı kovanlarının dağıtımı için gerçekleştirilen törene katılan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Ergün, burada bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin, dünyada mevcut olan ballı bitki tür ve çeşitlerinin yüzde 75'ine sahip olduğunu belirten Ergün, "Ayrıca, zengin florası arı yetiştiriciliğine uygun iklimi, 4,5 milyon koloni varlığıyla büyük bir potansiyele ve arıcılık birikimine sahiptir. İlimizde 65 bin adet koloni ile 900 aile esas veya ek gelir kaynağı olarak arıcılık yapmaktadır. Maden ve Sivrice ilçemizden sonra şimdi ise Keban ilçemize kovan dağıtımı gerçekleştireceğiz ve en fazla kovanı Keban ilçemize veriyoruz. Yaklaşık bin 218 adet kovan vererek diğer ilçelerimizi geride bıraktı." dedi.

Keban İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaddin Seçkin ise şunları söyledi:

"İlçemizde 3 bin 773 adet fenni kovan bulunmaktadır. Bakanlığımızca 2017 yılında yaklaşık 37 bin TL arıcılarımıza destekleme ödemesi gerçekleştirdik. Müdürlüğümüzce 2017 yılında Bakanlığa sunmuş olduğumuz 185 bin 600 TL bütçeli projemiz Bakanlığımız tarafından desteklenmiş olup, yüzde 70'i Bakanlığımız, yüzde 30'u çiftçilerimizin katkısıyla bugün ilçemizde hayata geçecek. Proje kapsamında 58 arıcımızın her birine 20 adet toplamda bin 160 adet kovanımızın dağıtımı yapılacak."

Plaket takdimi ve kovanların dağıtımıyla son bulan törene; Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın, Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı, Arıcılar Birlik Başkanı Fırat Canbay ve arıcılar katıldı. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir