• DOLAR 32.47
  • EURO 34.707
  • ALTIN 2435.082
  • ...
Uluslararası Yasalara Göre  AMERİKA YARGILANMALI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. ERKAN YAVUZ- DOĞRUHABER

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, ABD ve Avrupa Birliği'nin PKK'yı “terör örgütü” olarak kabul ettiğini hatırlatarak, PYD'nin, PKK tarafından kurulan ve yönetilen bir örgüt olduğuna dair kuşku bulunmadığını söylemiş ve ABD`nin bu konuda yargılanması gerektiğini ifade etmişti. Gazetemize konuşan hukukçular da Emperyalist Amerika`nın gerek Afganistan, Irak, Suriye`de gerçekleştirdiği katliamlardan, gerek Siyonist çete İsrail`in işgalinin meşrulaştırılması yönündeki tavrından ve gerekse de uluslararası yasalara göre “terör” statüsündeki örgütlerin desteklenmesi göz önünde bulundurularaktan yargılanması gerektiğini ifade etti.


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer

ULUSLARARASI TERÖRİZM SUÇU BİR İNSANLIK SUÇUDUR

“Uluslararası terörizm suçu bir insanlık suçudur. BM`nin bu konuda çalışmaları mevcuttur.” Şeklinde konuşan Av. Dr. Mehmet Sarı, “ Terörü bir araç olarak kullananlara karşı bazı kararları vardır. Dolasıyla BM adına bu suçlara karşı yargılama yetkisine sahip uluslararası adalet divanı Lahey ceza mahkemesi gerek insanlığa karşı suçlar gerekse terörizmin finans etme ve desteklemesi gibi suçları insanlığa karşı işlenmiş suç olarak telakki ediyor. Bu kapsamda ABD mercilerinin YPG ve diğer örgütlere destek vermesi insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak değerlendirilebilir. ABD bu örgütlere yaptığı yardımları açıkça ilan etti. TSK`nın yaptığı operasyonlardan da anlaşıldığı üzere YPG olarak bahsedilen örgüt aslında PKK`nın kendisi ve ABD Silahlı Kuvvetleri de bunu ifade etti. Anlıyoruz ki PYD, YPJ, SDG gibi örgütler tabela örgütleri ve PKK`nın Suriye yansımalarıdır. Uluslararası alanda PKK açıkça bir şiddet örgütü olarak kabul edilmiş bu bakamından onun uzantıları da aynı durumda yani ABD`nin verdiği destek doğrudan teröre destek vermektir.” dedi.


Av. Dr. Mehmet Sar

“TÜRKİYE BU KONUYU LAHEY`E TAŞIMALI”

ABD`nin insanlığa karşı suç işlediğine dikkat çeken Av. Dr. Sarı, “Mesele bu kadar ortadayken ABD`nin destek vermesi insanlığa karşı işlenmiş bir suç olmuştur ve BM`nin yasakladığı terörü ve şiddeti bir yöntem olarak kullanma yasağını da ihlali sonucunu doğuruyor. Bu kapsamda Türkiye`nin konuyu Lahey`e taşıması hukuki olarak imkân dâhilinde, taşındığı takdirde Lahey mahkemelerinin harekete geçmesi muhtemeldir. Sürecin uluslararası mahkemelere güçlü bir şekilde taşınması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye`yi illegal yapılarla bir araya getiren bazı devletlerde ABD`nin doğrudan doğruya illegal yapılara yardım ettiği gerçeğini görmelerine sebep olacaktır. Sonuç olarak bu hukuki mekanizmanın da kullanılması gerektiği ortadadır meselenin taşınması Türkiye için avantaj olacaktır.” şeklinde konuştu.

“ABD ORTADOĞU DA HUKUKU HİÇE SAYMIŞTIR”

Av. Mehmet Karadağ ise, “Meseleyi siyasi ve hukuki boyutlarına ayırmak gerekiyor. ABD küresel ölçek bütün Dünya`da kendisinin söz sahibi olduğunu iddia ediyor. Bu noktada kendisi haksız olduğunda BM ve diğer uluslararası yapıları da takmıyor. Korsan bir şekilde hukuk dışına çıkarak o hakları kendin de buluyor. Bugün dünyada olan bütün olumsuz havanın nedeni ABD`nin emperyalist hegemonyasındandır. ABD istediği ülkenin iç işlerine bir takım bahaneler öne sürerek müdahil olabiliyor ve bunu yaparken hiçbir hukuki boyuta dikkat etmiyor. Buradan anlıyoruz ki ABD haksız ve hukuksuzdur. ABD Ortadoğu da hukuku hiçe saymıştır ve son derece despot bir anlayışla hareket etmiştir.” ifadelerini kullandı.


Av. Mehmet Karadağ 

ABD`NİN BİR AN ÖNCE YARGILANMASI GEREKİYOR

ABD`nin yargılanması gerektiğini söyleyen Av. Karadağ son olarak şunları söyledi; “Kendileri terör listeleri yapmaktadırlar bu listeler tamamen onların çıkarları ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanıyor. Bu kapsamda ‘onlar yargılanmalıdır` sözü son derece doğru ve gereklidir, hukukta da yeri vardır. Türk Ceza Kanunu bunula ilgili birçok madde ihtiva etmektedir. Yabancı birisinin ya da bir devletin suç işlediği takdirde TCK`ya göre yargılanmasının önü açıktır. Başka bir husus ise TCK`ya göre insanlığa karşı suçlar diye bir maddesi var ve ABD`nin şuana kadar, yaptığı faaliyetler insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak da kabul edilebilir. Bu kapsamda ABD`nin bir an önce yargılanması gerekiyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir