• DOLAR 32.452
  • EURO 34.754
  • ALTIN 2437.68
  • ...
HÜDA PAR`dan velilere seçmeli ders uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Okullarda seçmeli olarak okutulan Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler gibi dersleri tercih süresi 15 Şubat Perşembe günü sona eriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı M. Şerif Durmaz, Kur'an-ı Kerim, siyer ve temel dini bilgiler derslerinin, çocukların dinini öğrenmesi için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek, velilere, süre dolmadan tercihlerini yapmaları tavsiyesinde bulundu.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminin öğrenci ve öğretmenler açısından hayırlı olmasını dileyen Durmaz, "İkinci dönemin başlamasıyla öğrenci kardeşlerimiz seçmeli ders ile ilgili tercihlerini yapmaya başladılar. Önümüzdeki hafta sonuna kadar devam edecek seçmeli ders tercihleri konusunda hassas davranılmalıdır. Seçilecek dersler, evlatlarımızın geleceğine olumlu ya da olumsuz yönde etki edecektir. Dolayısıyla seçmeli ders tercihi yapılırken üzerinde önemle durulmalıdır." dedi.

"Öğrencilerin dünya ve ahiretlerine fayda sağlayacak dersler tercih edilirse isabetli olur"

Öğrencilerin dünya ve ahiretlerine fayda sağlayacak derslerin seçiminin isabetli olacağını anlatan Durmaz, "Özellikle öğrenci kardeşlerimizin hem dünyalarına hem de ahiretlerine fayda sağlayacak olan dersler tercih edilirse isabetli olur ve aynı zamanda evlatlarımızın değerlerine bağlı yetişmelerine katkı sağlar. Bu bakımdan HÜDA PAR olarak, öğrencilerimize ve onların seçmeli ders formunu dolduracak velilere, Kur'an-ı Kerim, Peygamberimizin hayatının anlatıldığı siyer-i nebi ve temel dini bilgiler derslerini seçmeli ders olarak tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Seçmeli ders tercihlerinin vakit geçirilmeden en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar yapılması gerekir. Aslında Kur'an-ı Kerim, siyer-i nebi ve temel dini bilgiler derslerinin seçmeli ders değil de isteyenlerin muaf olabileceği zorunlu dersler olarak okullarda okutulması ve eğitimin merkezine oturtulması gerekir. Halkın bu konuda beklentileri vardır, dolayısıyla hükümet mutlak adımlar atarak halkın isteklerine cevap vermelidir." ifadelerini kullandı.

 "Okullardaki seçmeli derslerde verilen dini eğitimlerle yetinmemeli"

Çocukların İslami ve insani değerlere bağlı yetişmeleri için Kur'an-ı Kerim'in ve Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilmesi gerektiğini vurgulayan Durmaz, şunları söyledi: "Veliler başta olmak üzere dindar, erdemli ve nitelikli bir neslin yetişmesini arzulayanlar, okullardaki seçmeli derslerde verilen dini eğitimlerle yetinmemelidirler. Öğrencilerimizin okul dışındaki İslami eğitimleri konusunda da imkânlarını seferber etmelidirler. Biliyoruz ki Kur'an'ı ve siyeri gerçek manada öğrenen ve bunu hayatında tatbik eden bir insanın topluma vereceği çok faydalar olur ve özellikle de gençliğe güzel bir örneklik teşkil eder."

"Gençliğin çoğu manevi ve ahlaki değerlerden bihaber yetişiyor"

Son olarak Durmaz, "Maalesef ki bugün gençliğin çoğu manevi ve ahlaki değerlerden bihaber yetişiyor. Bizlerin bu gençlerin elinden tutması gibi bir mesuliyeti var. Bu yüzden dindar ve topluma, aileye ve çevreye faydalı bireylerin yetişebilmesi adına, dini değerlerinden haberdar olan, Kur'an'ı ve sünneti iyi bilen ve bunu rıza-i ilahi doğrultusunda uygulayan birilerinin bu toplum içinde olması, sürekli olarak da iyiliği tavsiye edip kötülük ve ahlaksızlıklardan nehyetmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde dindar ve erdemli bir nesil yetiştirme hedefine ulaşılabilir." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir