• DOLAR 32.562
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2424.38
  • ...
Şubat ayında bahar havasının tadını balık avlayarak çıkarıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçen yıllarda şubat ayında hava sıcaklıkları sıfırın altında 20 dereceyi gösterdiği, kar kalınlığının yaklaşık 2 metre olduğu Muş'ta bu yıl, kış aylarında bahar havası yaşanıyor.

Kış aylarında bahar havasını yaşayan Muşlular, havaların ısınmasını fırsat bilerek geçen yıllarda kar kalınlığının 2 metre olduğu şubat ayında, Murat Nehri'nde bakıl avlayarak güneşli havanın tadını çıkarıyorlar.

Muş'un Varto ilçesine bağlı Tepe köyü yakınlarında Murat Nehri kıyısında piknik havasıyla balık avlayan vatandaşlar, geçen yıl nehrin tamamen buz tuttuğunu ve buzu kırarak balık avladıklarını belirterek, bu sene havaların sıcak olmasıyla piknik havasıyla balık avladıklarını söylediler.

Geçen yıl buzu kırıp avlandıklarını, bu yıl ise nehrin kenarında çay içtiklerini söyleyen Ümit Çelik, "Kışın burada balık avlıyoruz. Gördüğünüz gibi hava gayet sıcak. Geçen sene bu vakitler buraya geldiğimiz zaman nehir tamamen buz tutmuştu. Buzu baltayla kırıp avlanıyorduk. Fakat şu an hava güneşli, çay yaptık. Hava gayet sıcak, kollarımı bile sıvamışım. Şubat ayındayız. Bizim bu yörenin tabiriyle Çılle dediğimiz günlerde güneşin tadını çıkarıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 140 tane balık avladıklarını söyleyen Sinan Demir ise şunları söyledi: "Geçen sene çok soğuktu. Her taraf buz tutmuştu. Bu sene geldiğimizde hava çok güzel ve yaklaşık 140 balık avladık. Buralarda hava çok güzel. Kış aylarında baharı yaşıyoruz." (Ayetullah Tarhan - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir