• DOLAR 32.449
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2438.03
  • ...
`ABD`nin kararları` Gazze`de protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - (AA) ABD'nin Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıması ve Filistin'e yönelik yardımlarını askıya alması yönündeki kararları Gazze'de protesto edildi.

Gazze'deki Filistin Milli Eğitim Bakanlığı çağrısıyla, bir araya gelen onlarca kişi, bakanlık binası önünde gösteri düzenledi.

Bakanlık Vekili Ziyad Sabit, gösteri alanında yaptığı açıklamada, ABD'nin UNRWA'ya karşı aldığı karara tepki gösterdi.

ABD'nin yardımları kısıtlamasının UNRWA'nın Gazze Şeridi, Batı Şeria, Suriye, Lübnan ve Ürdün'deki mültecilere sağladığı hizmetleri büyük ölçüde etkileyeceğini dile getiren Sabit, "ABD'nin bu tutumu, İsrail vizyonu doğrultusunda UNRWA pusulasını değiştirmeyi amaçlayan bir politika." ifadelerini kullandı.

Sabit, uluslararası topluma ABD yönetiminin, "UNRWA hazinesinde bıraktığı boşluğu kapatmak ve mültecilere hizmet vermeye devam etmek için" maddi destek çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen yıl aralık ayında Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti olarak tanıdığını duyurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert da 16 Ocak'ta yaptığı açıklamada "UNRWA'ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün tekrar gözden geçirmek üzere" askıya alındığını belirtmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir