• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Sınır köyünde çocuklar bombardıman sesleri altında oyun oynuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'nin Afrin ilçesine bağlı Ömersımo ile Şeyh Horuz köyleri arasından bulunan Şeyh Horuz Dağı'na dünden bu yana bombardıman devam ederken, Kilis'e bağlı Süngütepe köyündeki çocuklar bomba sesleri altında oyun oynuyorlar.

Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı ve kentin kuzeybatısında stratejik öneme sahip Darmık Dağı'nın alınmasının ardından 2 dağ arasında bulunan Şeyh Horuz Dağı'ndaki PKK mevzileri TSK tarafından dünden beri aralıksız bombalanıyor.

Bir yandan F16 ile akıllı obüslerle bombardıman sürerken, sınırın sıfır noktasındaki Şeyh Horuz Dağı karşısında bulunan Süngütepe köyündeki çocuklar ise bomba seslerine aldırmadan oyun oynadıkları görüldü.

Bombardıman sesleri altında oyun oynayan çocuklardan Zeynep Sude (8), oyun oynadıklarını söyleyerek, yarın okular açıldığı da okula gideceğini belirtti.

Çocuklardan Mehmet Kılıçoğlu (9) ise "Askerler PKK'yı bombalıyor biz sınır köyündeyiz oyun oynuyoruz. Yakalamaca, saklambaç ve topla oynuyoruz." diye konuştu.

Çocuklardan Resul Çelik de köylerinin sınırın sıfır noktasında bulunduğunu belirterek, askerlerin köylerinin karşısında bulunan PKK mevzilerini bombardımana tuttuğunu kendilerinin de bomba sesleri altında oyun oynadıklarını söyledi. (Mehmet Aslan, M. Sait Çelik - İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir